CHP göç sorunu için Mersin’de düğmeye bastı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP göç sorunu için Mersin’de düğmeye bastı!


 

Türkiye’deki göç sorununu araştırmak üzere incelemelerine Mersin’den başlayan ve dün kentte bir dizi incelemelerde bulunan CHP’li heyet, iktidarın göç sorunuyla ilgili somut eylem planının olmadığını açıkladı. CHP Bursa milletvekili Aydın, Suriyeli mülteciler konusunda acil eylem planı hazırlanması

SONER AYDIN

CHP Genel Merkezi tarafından göç sorununu incelemek üzere görevlendirilen CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ve beraberindeki heyet Mersin’e geldi. Heyet, Mersin’in yanı sıra Hatay, Gaziantep ve Adana’da da bir dizi temaslarda bulunup, ortaya çıkan verileri raporlaştıracak. Kentte incelemelerde bulunacak heyete, CHP il başkanlığı bünyesinde Sibel Gazi Tabel başkanlığında kurulan ve içinde çeşitli STK’ların yer aldığı Göç ve Mülteci Komisyonu üyeleri eşlik edecek.

“ÖNEMLİ BİR GÖÇ SORUNUYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Heyet kentteki incelemeler öncesi CHP il binasında basının karşısına çıktı. Yapılacak çalışmalara dair bilgi veren CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, göç sorunun önümüzdeki günlerde ülkenin en büyük sorunlarından bir tanesi olacağı uyarısında bulundu.  Göç sorununun birçok boyutla ele alınması gerektiğini sözlerine ekleyen CHP’li Aydın, “Geldiğimiz noktada önümüzdeki günlerde en büyük sorunlardan biri olacak olan göç sorunu ile karşı karşıyayız. Bunun birçok boyutu var, gelen birçok insanın savaştan çıkmış olduğu, gelen insanların ailesinden en az bir kişiyi kaybetmiş olduğunu, bunların çoğunun çocuk olduğunu, adapte olamadığını unutmamak lazım. Bunun sonucunda doğal olarak gerginlik meydana geliyor. Ama bunlara bizim çözüm üretmemiz ve acilen eylem planları geliştirmek zorundayız. Suriyeli çocukların birçoğu okula gidemiyor, eğitim almaları gerekirken, hayatta kalmak için çalışmak zorunda kalıyor. Eğer acil eylem planları yapamazsak, o çocukların belli bir süre sonra illegal örgütlere ya da toplumun çizgisinden çıkarak başka yere kayma ihtimali var. Bunun örneğini Afganistan’da gördük, Orta Doğu’da birçok ülkede yaşandığını gördük. Bu çocuklar sisteme kazandırılmadığında başka örgütlerin çıkabileceğini görüyoruz. O yüzden biz alışık olduğumuz yöntemler haricinde çözümler üretmek zorundayız. Bu çözümler de sorunun kaynağını yerinde tespitle birebir onları dinleyerek, onların da insan olduklarını asla unutmadan önümüze çıkacak haritayı değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

“KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİ”

Göç sorunuyla ilgili eylem planı eksikliğine tepki gösteren CHP’li, ortaya konulan çözümlerin kısa vadeli çözümler olduğunu belirterek, “Bizim kısa, orta, uzun vadeli stratejik planlar yapıp, bu gerçekle nasıl sistemimize kazandırırız ve onların da yaşadıkları dramatik sonuçları, kültürel, sosyal, ekonomik olarak hep birlikte devam ettirebileceğimiz bir sürece getirebilmek ve mutlaka çözümler bulmak zorundayız. Toptancı bir bakışla, Suriyeliler geldi şiddet başladı, çatışma başladı deyip reddedemeyiz ya da tam tersi her türlü ne istiyorlarsa vereliM, bunu da yapamayız. Bunun yöntemini bulmak zorundayız. Bunları eğer kısa vadede bir çözüme ulaştıramazsak, ülkenin kısa, orta ve uzun vadede en büyük sorununun da Suriyeli mülteci sorunu olacağını düşünüyoruz. Mersin’de 350 bin, Bursa’da 100 bin Suriyeli var ve sorun tüm kentlerde yaşanıyor. Hem kültürel anlamda çok büyük çatışma oluyor hem yerel halk iş bulamadıkça fatura gelen Suriyelilere kesiliyor. Fiziki çatışmalar da başladı” ifadelerini kullandı.

Heyetle birlikte temaslarda bulunacak olan Yazar Güler Buğday ise, 4 ilde yapılan incelemeleri kitap haline getirecek. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA