AKP Akdeniz’i sıçrama tahtası yaptı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP Akdeniz’i sıçrama tahtası yaptı!


 

Kayyum atanan HDP’li Akdeniz Belediyesi’ne gelen afet yardımını değerlendiren CHP İl Başkanı Özyiğit, “Kayyum atadıkları Akdeniz Belediyesi’ni Mersin halkının gözünü boyamak için bir sıçrama tahtası olarak gösterme girişimini, Anamur’da, Aydıncık’ta, Toroslar’da ve diğer ilçelerimizdeki vatandaşı gö

SONER AYDIN

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Özyiğit, açıklamasına başlamadan önce Arslanköylü 86 yaşındaki Naile Aksay’ın elini öperek, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Naile Akçay’ın bir cumhuriyet kadını olduğunu dile getiren Özyiğit, Naile Aksay’ın da memleketi olan Arslanköy’ün Kurtuluş Savaşı’nın başlangıç yeri olduğunu anımsatarak, “Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım başta olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi. 

“EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI”

Bir televizyon kanalında Atatürk’e ve annesine yönelik çirkin ifadelere tepki gösteren Aksay, “Zübeyde Hanım’a yapılan hakarete tepkim çok ağır. O hakareti yapanların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum. Çünkü Atatürk’ün annesi O. O bizim için çok değerli. Atatürk’ü büyüten, bugünlere getiren anneye hakaret edilir mi? Onların cezası en büyük olmalı. Ona uzanan diller kırılsın. Atatürk’e, İsmet İnönü, Bülent Ecevit başta olmak üzere ülkemizi kuranlara hakaret edilmesine karşıyım. Hepimiz de karşı olalım” diye konuştu. Naile Aksay daha sonra, Atatürk’ü anlatan iki de şiir okudu.

“ŞEHİR HASTANESİ SAĞLIK DEĞİL RANT ÜRETMEKTEDİR”

Mersin Şehir Hastanesi ihale bedelinin 84 milyonken toplam maliyet bedelinin bugün 644 milyon TL’yi bulduğunu anlatan Özyiğit, “Apaçık Şehir Hastanesi sağlık değil rant üretmektedir. Yanlış ve eksik planlama sonucu kentte yaşayan vatandaşlarımız sağlık hizmetlerinden faydalanamadıkları gibi görev yapan sağlık mensupları mesleki ve psikolojik baskılara maruz kalmaktadırlar. Mersin Şehir Hastanesi büyük şatafat ile açıldı. Ama Mersin halkına büyük bir çile çektirmektedir. Şehirden hastaneye ulaşma şansına sahip değilsiniz. Bu hastane doğru bir yatırım mı? 850 yataklı 2 kurumu kapatıp, 1250 yataklı yeni yer açmanın; yıllar boyunca oraya her ay milyonlarca TL’nin ödenecek olması da ayrı bir boyut. Devletin parası, halktan alınan para ile yapılmış iki hastaneyi kapatın; sadece kapasitesinin yarısı kadar bir kapasite artırımı için devleti her ay trilyonlarca lira öder pozisyona getirin, halk hizmet alamasın, halk bu hastaneden alamadığı hizmet nedeni ile ölsün! Böyle bir mantık ancak mevcut hükümetin mantığı olabilir” dedi.

“AKDENİZ BELEDİYESİ SIÇRAMA TAHTASI OLARAK GÖRÜLÜYOR”

Kayyum atanan HDP’li Akdeniz Belediyesi’ne gelen afet yardımını da değerlendiren Özyiğit, “Nükleer, HES, Çukurova Havaalanı ve en son olarak Tarsus Boztepe Böğrüeğri Yaylalarına yapılmak istenen mermer ocakları sağlık ve yaşam alanlarını tehdit etmektedir. AKP hükümeti 5 milyon TL afet yardımı adı altında ekonomik anlamda destek verirken afetten en çok mağdur olan ilçe belediyelerimize hiçbir yardım ve destek yapılmamaktadır. Kayyum atadıkları Akdeniz Belediyesi’ni Mersin halkının gözünü boyamak için bir sıçrama tahtası olarak gösterme girişimini ve Anamur’da, Aydıncık’ta, Toroslar’da ve diğer ilçelerimizdeki vatandaşı görmeyen anlayışı da dikkatle izliyor ve kınıyoruz” diye konuştu.

“EN KISA SÜREDE SURİYE’DE BARIŞ SAĞLANSIN”

Son günlerde Mersin’de yaşanan Suriyeli gerginliğine de değinen Özyiğit, Suriyeliler ve mülteci konusunun Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de sorun olmaya devam ettiğini kaydederek, “Bu sıkıntının henüz başındayız. Suriye’de yaşanan büyük felakette parmağı olanları bir kere daha anmak gerekiyor. Bir günde Emevi camisinde namaz kılma heveslisi olanlar, emperyalist bir devlet gibi davranma niyetinde olanlar bugünleri hazırlayıcısıdır. Bu insanları misafir etme konusunda bir davranış sergileyeceğiz elbette. Ama arzumuz en kısa sürede Suriye’de barış sağlansın. Orada emperyalist güçler elini çeksin. Suriye halkı nasıl yaşamak istiyorsa o şekilde yaşasın. Bununla ilgili olarak Çarşamba günü CHP Bursa Milletvekilimiz Sayın Erkan Aydın ve beraberindeki heyet Mersin’de çeşitli görüşmelerde bulunacaklardır” şeklinde konuştu.

CHP’DE KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Aykut Erdoğdu’ya başarı temennisinde bulunan Özyiğit, partide başlayan ve kurultay ile sonuçlanacak olan sürece ilişkin şu bilgileri paylaştı: “22 Mayıs Pazartesi günü seçmen listelerimizin güncellenmesi ile başlayacak olan süreç; 19 Ağustos 2017 Cumartesi ile 17 Eylül 2017 Pazar arasında mahalle delegelerinin seçimi ile devam edecek. İlçe kongrelerinin başlangıç tarihi 23 Eylül 2017 cumartesi gününden başlıyor, 30 Ekim 2017 tarihinde ilçe kongrelerimiz sonuçlanmış oluyor. Başkanlar ve il delegeleri seçilmiş oluyor. 6 Kasım 6 Aralık arasında da il kongreleri gerçekleşecek. Cumhuriyet Halk Partisi’nde normal olarak seyreden ve iki yılda bir yapılması yasal zorunluluk olan süreç başladı ve devam ediyor.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA