3. Türk Dünyası Tiyatro Günleri başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

3. Türk Dünyası Tiyatro Günleri başladı


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Türk Dünyası Tiyatro Günleri, Kırgız Milli Akademik Drama Tiyatrosu’nun “Dede Korkut” isimli oyunu ile başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Türk Dünyası Tiyatro Günleri, Toktobolot Abdumomunov Kırgız Milli Akademik Dram Tiyatrosu’nun “Dede Korkut” isimli oyunu ile başladı.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelenen tiyatroya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbragim Cunusov, TÜRKSOY Kırgızistan Temsilcisi Kocogeldi Kuliev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Mersin eski Valisi Akif Tığ, Kırgızistan Milli Akademik Dram Tiyatrosu Grup Lideri Koyrat İmanaliev, çeşitli ülkelerden etkinlik için Mersin’e gelen tiyatro grupları ve çok sayıda Mersinli vatandaş katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve Türk Dünyası tiyatrolarını Mersin halkıyla buluşturmak amacıyla düzenlenen 3. Türk Dünyası Tiyatro Günleri’nin tanışma toplantısı Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Tanışma toplantısı öncesinde, tiyatro gruplarının temsilcilerinin ve oyuncularının yer aldığı topluluk, Atatürk Caddesi’nden başlayan kortej ile Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ve Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

Kortej yürüyüşünün ardından tanışma toplantısı düzenlendi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov etkinlikte söz alarak, “Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen tiyatro günlerine Kırgızistan, Suriye, Gagauzya, Kıbrıs, Irak ve İran’dan çok değerli tiyatrocularımız geldi ve hepsine hoş geldiniz diyorum. Bu oyunu Türkiye’de gerçekleştirecek olmamamızdan dolayı büyük mutluluk duyuyorum ve festivalin başarılı sonuçlanacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbragim Cunusov ise böyle bir organizasyonda misafir olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. 

Kırgızistan Milli Akademik Dram Tiyatrosu Grup Lideri Koyrat İmanaliev da bir konuşma gerçekleştirdi ve günün anısına Kırgızistan’dan getirmiş oldukları yöresel hediyelerini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a takdim etti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA