Güzelim yaylalar mermer ocağına ’feda’ edilecek! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Güzelim yaylalar mermer ocağına ’feda’ edilecek!


 

Tarsus’un Boztepe ve Böğrüeğri yaylalarında mermer ocağı açılmak istenmesi yöre halkının tepkisine yol açtı.

Haber Merkezi

Sonsöz Haber Sitesi’nin haberine göre; Alacakaya Mermer ve Madencilik San ve Tic A.Ş. firması Tarsus’un Boztepe ve Böğrüeğri yaylasında mermer ocağı açmak için ruhsat almak üzere harekete geçti.

Yörede yaşayan vatandaşlar; mermer ocağı için gerekli Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu toplantısının oldu bittiye getirdiğini ileri sürdü. Boztepe yaylası sakini Samet Aslan Sonses’e yaptığı açıklamasında, bölgede açılacak mermer ocağının asit yağmurlarına neden olacağı ve yörenin PH dengesinin bozulacağını söyledi. Aslan: “Mermer ocağı bölgemizde tarımı, hayvancılığı ve ormancılığı bitirir. ve sağlığımızın bozulmasına neden olur. Sağlığımızı ve yaşam alanlarımızı korumak için mermer ocağının yapılmasını istemiyoruz” dedi.

Öte yandan çevrecilerin hafta sonu Boztepe ve Böğrüeğri’de yöre halkı ile toplantı düzenledikleri ve bölgeye mermer ocağı açılmaması için halkla birlikte her türlü eylem yapma kararı aldıkları da öğrenildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA