SURİYELİ DOKTORLAR UCUZ İŞ GÜCÜ MÜ OLACAK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SURİYELİ DOKTORLAR UCUZ İŞ GÜCÜ MÜ OLACAK?


 

Mersin İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden, Şehir Hastanesi yönetimine ‘Suriyeli doktorların istihdam edilmesine’ dair gönderilen yazının üzerine yeni bir tartışma başladı.

Haber Merkezi

Mersin İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden, Şehir Hastanesi yönetimine gönderilen yazının üzerine Mersin Şehir Hastanesi’nde Suriye uyruklu uzman hekimlere eğitim verileceği öğrenildi. Resmi Gazetede 15 Ocak 2016 tarihinde yayınlanan 29594 sayılı “Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların Çalışma İzinlerine Dair Yönetmelik” ile Suriyelilerin istihdam edilmesine izin verilmesi ve bu kapsamda sağlık tesislerinde çalıştırılması planlanan uzman hekimler için eğitim planı hazırlanması gerektiği ile ilgili Mersin İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden, Mersin Şehir Hastanesi Yönetimine “ivedi” ibaresiyle yazı gönderilerek çalışma yapılması istendi. Mersin İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden gönderilen ‘Suriyeli hekimlerin eğitimi’ başlıklı yazıda, “Suriyeli uzman hekimlerin hastanenizde ivedilikle eğitim almalarının sağlanması ve alacakları eğitimleri verecek olan eğitim sorumlularının belirlenerek genel sekreterliğe bildirilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi. Söz konusu eğitim çalışmaların arından Suriye uyruklu hekimler de aynı hasta kabulüne başlayacak.

“UCUZ İŞ GÜCÜ YARATILMAK İSTENİYOR”
Önceki gün Hemşirelik ve Ebelik Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen basın açıklmasında konuyla ilişkin soruları yanıtlayan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube Yöneticilerinden Filiz Çelebi de, yapılan uygulamayı ucuz emek gücü yaratma çabası olarak değerlendirdi. Suriyeli doktorların ana dilde sağlık hizmeti dolayısıyla alınacak olmasını destekleyeceklerini ancak bunun ucuz iş gücüne dönüşmemesi gerektiğinin altını çizen Çelebi, “Biz, insanların ana dilinde sağlık hizmeti almasına karşı değiliz. Her insan en iyi sağlık hizmeti almalıdır. Fakat burada amacın ucuz emek gücü yaratmak olduğunu düşünüyoruz. Konuyla ilgili olarak hem şube olarak hem de genel merkezimiz nezdinde itirazlarımızı ileteceğiz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA