ENGELLİ BİREYLERDEN GÖRKEMLİ DEFİLE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ENGELLİ BİREYLERDEN GÖRKEMLİ DEFİLE


 

Engelliler Haftası dolayısıyla Forum Alışveriş Merkezi Sanatçılar Meydanı’nda engelli bireyler “Engelsiz Podyum” defilesi gerçekleştirdi.

Engelliler haftasında yaptığı etkinliklerle farkındalık oluşturmayı başaran Büyükşehir Belediyesi, Engelsiz Podyum Etkinliği ile de vatandaşlardan tam not aldı. Göreve geldiği günden bu yana engelli bireylerin toplum içine karışması için pek çok projeye imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi yine Mersin’de bir ilki gerçekleştirerek engelli bireyler için “Engelsiz Podyum” etkinliği düzenledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın konseri ile başlayan Engelsiz Podyum Etkinliği’nde Özel İlgi Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri jimnastik gösterilerini sergilerken, Metin Uğur Sarıkaya Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri damat halayı ve harmandalı performansları ile izleyenlere keyifli dakikalar yaşattılar.
Yunus Emre İşitme Engelliler Okulu Halk oyunları ekibi gösterdiği performans ile büyük alkış aldı. Performansları sonrası Müziği Beğendiniz mi? Biz Müziği duymadık yazılı afişlerle selamlama yapan öğrenciler vatandaşlara duygusal anlar yaşattılar.  
İşitme, görme, bedensel ve zihinsel engelli gençler yöresel ve Osmanlı dönemini yansıtan kıyafetlerle izleyenlerin karşısına çıktı. Toplam 36 kıyafetin yer aldığı defilede engelli gençler izleyenlerin beğenisini kazandı. Asker kıyafeti giyen engelli bireylerin heyecanı yüzlerinden okunurken aileleri duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına engel olamadılar.
Anemon dans grubunun zumba gösterisi ile devam eden etkinlikte, vatandaşlar etkinlik boyu alkışlarla engelli bireylere destek oldular. Zumba gösterisini düzenleyen gruba Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanı Hasan Celal Taş tarafından plaket verildi.
Etkinlik boyunca açılan stantlarda el sanatları sergisi yer alırken, minik çocuklar içinde el izi panosu oluşturularak çocukların parmak boyası yaparak eğlenmesi sağlandı. Stantlarda yer alan uzmanlar tarafından görme, işitme, ve zihinsel engelli bireylerin kullandığı medikal malzeme ve cihazlar hakkında, engelli hakları ve yasal mevzuat konularında bilgilendirmeler yapıldı. 
Defilenin sonunda Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu tarafından engelli gençlere Oscar ödülleri verildi. Ödüllerini alan engelli gençler ödül sevinçlerini birbirlerine sarılarak yaşadılar. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA