“Herkes mutsuz!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Herkes mutsuz!”


 

Mersin Şehir Hastanesi’nde bir çalışan, hastanelerindeki çalışma koşullarını yazdı. İş yüklerinin arttığını, sağlık çalışanlarının sağlığının bozulduğunu anlatan hastane çalışanı, “Herkeste bir tükenmişlik yorgunluk. Kısacası herkes mutsuz” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

İşte hastane çalışanının mektubu; “AKP iktidarının son sağlık projelerinden biri olan şehir hastanelerinin içinden, kalbinden seslenmek istiyorum size. Otel konforunda, tek kişilik odalardan oluşan koca koca servisler, uzun uzun koridorlar, kapıda karşılayan valeler, hastane içinde golf arabalarıyla gezdirilen hastalar. Görsellik çok güzel. Bütün bunlar düşünülmüşken çalışan için hiçbir şeyin düşünülmediği bir hastane.

Sağlık hizmetinin temel kavramı nedir? Ulaşılabilir ve ücretsiz olması değil midir? Şehir hastanesi sanki ulaşılamasın diye şehrin en dışına yapılmış durumda. Biz çalışanlar, yani sağlıklı insanlar bile ulaşımda ciddi sorunlar yaşarken hastaların oraya ulaşması nasıl olacak ciddi anlamda düşündürüyor beni.

Açılan bu şehir hastaneleri ile birlikte sağlık çalışanlarının omuzlarına binen yük daha da arttı. Eskiden 20 yataklı servislere bakarken şimdi 24 yataklı servislere bakıyoruz. Hastanenin uzak olması nedeniyle bir çok arkadaşımız emekli oldu. Çalışan sayısı düştü, yataklı servis sayısı arttı. Bütün işler önce bilgisayar üzerinde, sonra matbu kağıtlara yazıldığı için iş yükü iki katına çıktı. Herkeste bir tükenmişlik yorgunluk. Kısacası herkes mutsuz.

Havalandırmalar düzenli çalışmıyor, pencereler sabit cam açılmıyor. Gereğinden fazla gösterişe dayalı ışıklandırmalar... Günün sonunda herkesin ortak şikayeti halsizlik, yorgunluk, ve baş ağrısı. Eleman eksikliğinden kaynaklı tutulan 24 saatlik nöbetler, en doğal hakkımız olan yıllık izinlerin bile kullanılamaması... Bunun gibi sıralayabileceğimiz bir çok sorun. Bu sorunlara bir çözüm bulabilir miyiz diye idarecilere ilettiğimiz zaman aldığımız cevaplar daha iç acıtıcı: “Allah’ın izni ile siz her şeyin üstesinden gelirsiniz”, “Biliyoruz ve sizi çok iyi anlıyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun.”

Sağlıkta dönüşüm işte bu. Sağlık çalışanlarının sağlığının bozulduğu bir sağlık hizmeti sunumunun, hastalara yansıması da sağlıksızlık olacaktır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA