Dinçer’den esnafa çağrı “Fırsatı kaçırmayın” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Dinçer’den esnafa çağrı “Fırsatı kaçırmayın”


 

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6736 Sayılı kanuna eklenen geçici madde ile vergi borçlularına son bir şans daha verildiğini belirten Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, “Fırsatı kaçırmayın” çağrısı yaptı.

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör ile Mersin Vergi Dairesi Grup Başkanı Orhan Şener, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’i makamında ziyaret ederek,  6736 sayılı bazı borçların yeniden yapılandırılması kanununa getirilen ek madde ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, 70 meslek odası ve 70 bine yakın kayıtlı esnafın bağlı bulunduğu Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer’in esnaf ve sanatkarlara tanınan bu imkanın değerlendirilmesi ve kayıtlı üyelere duyurulması konusunda kendilerine destek olunmasını istedi.

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’de ülkemizde yaşanan bir takım olumsuzluklar nedeniyle piyasaların kilitlendiğini ve esnaf  sanatkarların iş yapamaz duruma geldiğini belirterek, “Böyle bir ortamda 6736 Sayılı bazı alacakların yapılandırılmasına dair kanun çıkarıldı. Kanuna başvuru süresi 25 Kasım 2016’da sona ererken, ilk taksiti ödeme de son gün 30 Kasım 2016 olarak açıklandı. Ancak yine aynı dönemlerde yaşan bazı doğal afetler nedeniyle esnaf sanatkarlarımız bu yapılandırmalardan istediği gibi yararlanamadı” dedi. Böyle bir ortamda hükümetten yeni bir yapılandırma fırsatı tanınması konusunda destek istediklerini hatırlatan Başkan Dinçer, “İsteğimize gereken hassasiyet gösterildi ve ilgili kanuna eklenen geçici madde ile maliye borcu olan esnaf sanatkarlarımıza bir fırsat daha getirildi. Yapılan düzenleme gereği  yapılandırması ihlal olan borçlular, ödemeleri gereken taksit tutarlarına geç ödeme zammı ile birlikte  31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödemeleri halinde kanundan yeniden yararlanabilecekler. Yine kanun kapsamında peşin veya taksitli ödeme seçeneklerini tercih eden ancak borçlarını ödeyemeyen borçlular, 31 Mayıs sonuna kadar ödemeleri peşin yaptıkları taktirde peşin ödeme indiriminden yararlanabilecekler” dedi.

Başkan Dinçer, Ocak ayından itibaren ödenmesi gereken taksitlerin tamamının ödeme sürelerinin dörder ay uzatıldığına dikkat çekerek, “Buna göre Ocak ayında ödenmesi gereken taksitler Mayıs ayında, Şubat ayında ödenecek taksitler Haziran ayında ödenecektir. Vergi yapılandırılmasında Ocak ayındaki birinci taksiti ödeyemeyenler 31 Mayıs 2017 tarihine kadar gecikme zammı ile birlikte 1. Ve 2. Taksiti beraber ödemesi halinde yapılandırmadan yararlanmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

Başkan Dinçer, ilgini kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmak için 31 Mayıs 2017 tarihine kadar yapılması gereken ödemelerin büyük önem taşıdığını hatırlatarak, “ Kanundan yararlanmak için getirilmiş olan önemli şartlardan biri de ilk iki taksitin süresinde ödenmesidir. Onun için esnaf ve sanatkarlarımızın bu son fırsatı iyi değerlendirmelerini ve yapılandırma imkanını kaçırmamalarını bekliyoruz. 31 Mayıs 2017 tarihinden sonra kanundan yararlanma imkanı ortadan kalkıyor. Bu sürecin çok iyi değerlendirilmesini ve esnaf sanatkarlarımızın kendi menfaatleri doğrultusunda gereken hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA