Yatırıma hazır | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yatırıma hazır


 

Mersin turizminin amiral gemisi olacak Tarsus-Kazanlı Projesi’nde bölge yatırıma hazır hale gelse de ilk kazma bir türlü vurulamıyor!

Bölgede yatırım yapması için Limak, Özaltın, IC, Peta ve Aram İnşaat’ın tahsis aldığı bölgeye çıkarma yapan MESİAD üyeleri yatırımın hızlandırılması için çağrı yaptı.

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) yönetim kurulu toplantısı Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’nde yapıldı.

Başkan Yardımcısı Ali Can’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya; MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, Başkan Yardımcıları Hasan Engin, Gürsel Alişan, Abuzer Yavuz, MESİAD Genel Sekreteri Yiğit Gökşen, Genel Sekreter Yardımcısı Yaşam Yanardağ Çelik, MESİAD Saymanı Ferman Turgut, Sayman Yardımcısı Zeynep Aykın Keskin, MESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Gündoğdu, Osman Turan, M. Ali Akdemir, Mehmet Atille, Filiz Burakgazi, Tarık Akmanlar, Tahsin Serhat Can, MESİAD Denetleme Kurulu Başkanı Fahri Ötlü ve Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Kerem Kocabaş, MESİAD Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, MESİAD Fahri Üyesi Bedrettin Gündeş ve MESİAD Disiplin Kurulu Üyesi Serhat Mankuli katılım sağladı.

YATIRIMA HAZIR

Öncelikle Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’ni ziyaret eden MESİAD üyeleri, yapılan çalışmaları inceledi. Daha sonra Başkan Yardımcısı Can, bölge ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Bölgedeki 14 kilometrelik sahil yolunda 8 kilometrelik alanda çalışmaların tamamlandığını aktaran Can, kalan kısımda ise çalışmaların devam ettiği bilgisini verdi.

Sözlerine ek olarak; duble yol çalışması kapsamında 4 kilometrelik yolun yapıldığını söyleyen Ali Can, 8 adet otel yerinin tahsis edildiğini; su, elektrik, doğalgaz gibi gerekli altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Çukurova turizmine yeni bir destinasyon yaratacak bölgenin yatırıma hazır durumda olduğunu vurgulayan Can, Mersin’in kaderini değiştirecek nitelikteki projenin hızlanması gerektiğini belirtti.

Daha sonra yemekte bir araya gelen MESİAD Üyeleri, Mersin ve ülke gündemine dair görüş alışverişinde bulundular. MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, daveti ve ev sahipliği için Başkan Yardımcısı Ali Can’a teşekkürlerini iletti. Gezi ile birlikte toplantıya katılım sağlayan üyelere de ayrıca katılımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve organizasyona son verildi.

TARSUS-KAZANLI TURİZM PROJESİ HAKKINDA

1995 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Tarsus-Kazanlı arası, sahil Turizm Bölgesi ilan edildi. Uzun bir bekleyişten sonra 2008 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığının yeni düzenlemeleri ile 14 kilometrelik sahil bandı olan Tarsus – Kazanlı Bölgesi Turizm alanı olarak işaretlendi. Bölgede yatırım yapması için Limak, Özaltın, IC, Peta ve Aram İnşaat’a yer tahsisleri yapıldı ve bu firmalar 2009 yılı içerisinde temel atmayı hedefledikleri belirtilmişti.

Bu alanlarda yeni yer tahsisleri ile yatak kapasitesi 15 bin yatak kapasitesine çıkartıldı. On adet tatil köyü, golf sahaları, kamping alanları, sağlık tesisleri ve diğer sosyal tesislerin kurulması planlandı. Bu projelerin 2013 yılı sonunda tamamlanarak turizme açılması hedeflendi.

BEŞ BİN KİŞİ DOĞRUDAN İSTİHDAM EDİLECEK

Bu tesisler yapıldığında en az 5 bin kişiye doğrudan istihdam ve dolaylı olarak da 50 bin kişinin geçimini sağlayacak iş ortamı sağlayacak. Bu bölgedeki sebze meyve üreticileri ürünlerinin birçoğunu bu tesislere doğrudan satarak önemli bir gelir elde edeceklerdir. Dolaylı olarak bölge insanı bu tesislerin varlığından yararlanıp, gelir elde edip refah seviyesi yükselecek.

DOĞU AKDENİZ SAHİL ŞERİDİ HAYAT BULACAK

Projenin tamamlanması durumunda Mersin’den başlayıp, Hatay’ın Samandağ İlçesine kadar devam eden Doğu Akdeniz Sahil Şeridi hayat bulacak. Doğu Akdeniz’in en büyük turizm tesisleri ve bölgesi olarak hayata geçecek olan, Mersin ve Adana’nın kaderini değiştireceği için gözümüz gibi baktığımız bu Projenin 14 km olan duble yol yapımı için 2011 yılında çalışmalara başlandı. Sahilden itibaren 4 km yol yapıldıktan sonra, 2013 yılı Nisan ayında tamamen durdu ve şantiye tesisleri söküldü ve götürüldü. Buna bahane olarak da yol istimlak çalışmaları gösterildi. Şimdilerde ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yol çalışmalarının devam ettiğini ve 2017 yılında tamamlanacağını söyledi. Bu Proje Doğu Akdeniz’in en Büyük Turizm Tesisleri ve Bölgesi olarak hayata geçecek ve bu bölgenin kaderini değiştirecek. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA