Tarsus-Kazanlı ‘turizm serbest bölgesi’ olsun | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus-Kazanlı ‘turizm serbest bölgesi’ olsun


 

Mersin turizmden hak ettiği payı alamadığını açıklayan MTSO Meclis Başkan Vekili Murat Çalışkan, bu bölge için yapılabilecek stratejik hamlelerle büyük bir pazar yaratılabileceğini söyleyerek, “Kent merkezine 5 kilometre mesafedeki Kazanlı bölgesi ’turizm serbest bölgesi’ ilan edilerek,

Mersin Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Murat Çalışkan, Mersin’in başta lojistik üstünlüğü ile her geçen gün daralan Marmara Havzası’nın tek alternatifi olduğunu kaydederek, ‘Mersin Anadolu’nun İstanbul’udur’ dedi.

Akdeniz’in göz bebeği Mersin’in, turizm ve ticaret imkanları ve ülke ekonomisine katkılarıyla “Mega şehir” olma yolunda ilerlediğini söyleyen Çalışkan, Mersin’in turizmi ile, tarımı ve sanayisi ile gelişime açık bir il olduğunu ifade ederek ‘Mersin, birçok bakımdan ülkemizin yatırıma en elverişli kentlerinden birisi. Hem tarım hem ticaret açısından arazi imkânları bol, kış mevsimi az, uzun sahil şeridine sahip, limanı ve serbest bölgesi ile Ortadoğu’nun, İç Anadolu’nun, Güneydoğu Anadolu’nun sahile açılan kapısı durumunda. Ayrıca kent kozmopolit bir yapıya sahip. Kozmopolit şehirler kültürel anlamda karma bir yapıya sahip olduğu için gelişimi daima hızlıdır. Gün boyu insanların hoşça vakit geçirebileceği birçok sosyal alanlara sahip. Kentle ilgili eleştirilecek bir konu varsa o da Mersin’in deniz kıyısında yer alan bir kent olmasına karşın şehir merkezinde denize girebilecek çok az yer olması. Oysaki kent merkezinin denize bakan yüzünü plajlar ile faydalanır hale getirirsek hem kente ayrı bir güzellik katar hem de ayrı bir katma değer yaratırız. Mersin her geçen gün büyük bir gelişim gösteren, Anadolu’da İstanbul’un tek alternatifi olabilecek kenttir. Bugün limanıyla, demiryolu ve karayolu ulaşımıyla, Çukurova Bölgesel Havaalanıyla lojistik üstünlüğünü elinde barındıran Mersin, sanayi yatırımlarına ev sahipliği yapabilecek bölgeleri ile Marmara Havzası’nın alternatifi konumundadır’ dedi.

“TURİZM SERBEST BÖLGESİ” ÖNERİSİ

Mersin’in turizmden hak ettiği payı alamadığına ve bu bölge için yapılabilecek stratejik hamlelerle büyük bir pazar yaratılabileceğine dikkat çeken Çalışkan, kent merkezine 5 km. mesafedeki Kazanlı bölgesinin “Turizm Serbest Bölgesi” ilan edilerek buranın dünya çapında insanların dikkatini çeken bir turizm alanı olabileceğini söyledi. Yatırımcıları bu bölgeye çekebilmek için ücretsiz arsa tahsisi, düşük vergi gibi avantajlar sunulabileceğini belirten Çalışkan, ‘Bu bölgede inşa edilebilecek oteller golf, turizm sektörü altındaki eğlence seçenekleri veya farklı bir konseptle inşa edilebilir. Bu tarz konseptlerle oluşturulmuş otellere dünya çapında bir yöneliş var. Ekonomik olarak da oldukça büyük bir pazara sahip. İnsanların kendini güvende hissedeceği, özgürlüklerin üst düzeyde yaşanacağı ve ilgi alanlarına uygun bir bölge yaratılabilir. Dünyanın her yerinden insanlar havaalanından direk olarak bu bölgeye geçerek keyfince vakit geçirebilir. Gerekirse bu bölgenin ayrı bir gümrüğü ya da kontrol noktası olabilir. Bu bölgeyi cazip kılabilecek farklı alternatifler sunmak da gerekecektir. Örneğin, düşük hatta sıfır vergi gibi bir uygulama ile buraya yatırımcılar çekilebilir ve bölgenin turizm potansiyeli bir anda başka boyuta taşınabilir” dedi.

KUMKUYU HAVAALANI PROJESİ YENİDEN ELE ALINMALI

Yaz aylarında Mersin’in batısında sıra sıra dizilen turizm beldelerine çevre illerden yoğun bir ilginin olduğunu ifade eden Çalışkan, bir dönem bu bölgenin tam ortasında yapılması gündeme gelen Kumkuyu Havaalanı projesinin şu an gündemden kalktığını ancak burada inşa edilecek bir havaalanı ile bölgenin daha da gelişeceğini belirtti.

Türkiye’nin en uzun sahil bandının bulunduğu Mersin’in, turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu da sözlerine ekleyen Çalışkan, “Mersin’de turizmin gelişim gösterebilmesi adına gerekli çalışmalar ve teşvikler sağlanırsa kısa sürede ülkemize bambaşka bir destinasyon kazandırmış oluruz. Kentlilik bilincinin her geçen gün geliştiği Mersin’de, son yıllarda yapılan önemli yatırımlar önümüzdeki sürecin göstergesi olarak kabul edilebilir. Özellikle yaz aylarında nüfusu çok daha artan kentimiz Türkiye’nin önemli ticaret merkezleri arasında yer almaktadır” dedi.

Çalışkan son olarak, “Geçmişi insanlığın varoluşuna kadar uzanan tarihi, mükemmel doğası, tertemiz denizi, birçok dine ve mezhebe kucak açmış kültürel yapıya sahip bir kentte yaşıyoruz. Mersin sınırları içerisindeki tarihi yapılara gerekli revizyonlar yapılması halinde Mersin adeta bir açık hava müzesine dönüşecektir” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA