Ekmekte GDO mu var? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ekmekte GDO mu var?


 

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, ekmekte GDO olup olmadığına dair Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Geçtiğimiz günlerde Adana’da ekmek üreten fırınlara katkı maddesi satan bir firmanın ürününde Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) soya tespit edildiğini anımsatan Kuyucuoğlu, “Bakanlığınız gerekli önlemlerin alındığını açıklamıştır. Halkımız bu konuda yeterince bilinçlendirilmemekten şikâyet etmekte ve denetimlerin sağlıklı yapılıp yapılmadığından endişe duymaktadır.

Bu bağlamda; Ülkemiz genelinde bu denetimler nasıl ve hangi sıklıkta yapılmaktadır? Adana ilimiz dışında GDO’lu ürün kullandığı tespit edilen başka illerimiz var mıdır? Denetimler için Bakanlığınız yeterli gıda mühendisi ve uzman personele sahip midir? Değilse bu açığı kapatmak için yeni personeller istihdam etmeyi düşünüyor musunuz? Ülkemizde hangi ürünlerde GDO bulunmaktadır? GDO bulunan ürünlerin insan sağlığına zararı olup olmadığının tespiti nasıl yapılmaktadır? Bakanlığınız GDO’lu ürünlerin ülkemize kaçak yollardan sokulması ile ilgili ne gibi önlemler almaktadır? Alınıyorsa bu önlemler yeterli midir?” sorularına yanıt istedi. (bülten) 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA