Yazar Nihan Kaya öğrencilerle buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yazar Nihan Kaya öğrencilerle buluştu


 

Roman ve öyküleriyle tanınan ünlü yazar Nihan Kaya Erdemli’de öğrencilerle buluştu. Öğrencilere çok okuyup içlerindeki yazarı keşfetmelerini tavsiye eden Kaya, öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleşide "Kelimelerle kurduğumuz ilişki hayatla kurduğumuz ilişkiyi belirler" dedi.

Yazar Nihan Kaya, Erdemli'deki 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu idaresi ve okul aile birliği tarafından gerçekleştirilen 'Yazarlarla buluşuyoruz' söyleşi programına katılarak, yazarlık deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Öykü, edebiyat, yazarlık gibi kavramları öğrencilere açıklayıp okumanın önemine işaret eden Kaya, söyleşide çocuklar tarafından kendisine yöneltilen "Nasıl yazar oldunuz ?" sorusunu da yanıtladı. Kaya, "Yazar olmanın ilk şartı çok okumaktan geçiyor. Katıldığım bütün programlarda, söyleşilerde öncelikli olarak bahsettiğim konu, çok okumanın önemi oluyor. Okumak empati duygularını geliştiriyor, insanları ve çevremizi daha iyi anlamamıza da katkı sağlıyor. Okumak bir anlamda bize farklı bir dünyanın kapılarını da açıyor. Çok okuyup içinizdeki yazarı da keşfedelirsiniz" dedi.

“HER SÖZCÜK ASLINDA BİR HİKAYE İLE ÇEVRİLİ”

Sözcüklerin anlamlarını bilmenin önemli olduğuna da değinen Kaya, "Her sözcük her cümle aslında bir hikaye ile çevrili. Burada bu çevrili olan hikayeyi bulmak, keşfetmek önemli. Unutmayalım ki kelimelerle kurduğumuz ilişki hayatla kurduğumuz ilişkiyi belirler" diye konuştu.

Düzenlenen etkinliklerle ilgili bilgi veren Okul Aile Birliği Başkanı İbrahim Tepe ise, "Zaman zaman öğrencilerimizle yazarlarımızı buluşturuyoruz. Buradaki hedefimiz öğrencilerimizi çok okuyan bireyler olmaları yönünde teşvik etmektir. Yazarımız Nihan Kaya yazarlık deneyimleri, tecrübeleri ve tavsiyeleriyle öğrencilerimiz tarafından ilgiyle dinlendi. Öğrencilerimizin yönettiği soruları bizlerde dikkatlice takip ettik. Yöneltilen sorulardan öğrencilerimizin ne kadar motive olduğunu da bizzat gördük. Bu tür etkinliklerin sürdürülmesi anlamında gayretlerimiz devam edecektir" şeklinde konuştu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA