“Doğayı tahrip edip gidecekler!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Doğayı tahrip edip gidecekler!”


 

Tarsus’ta mermer ocağı kurulması planlanan Boztepe Mahallesi sakinleri, “Köyümüze mermer ocağı kurdurmayız” diye tepki verirken, CHP’li meclis üyesi Raci Aydın ise, “Bölgenin doğasını tahrip edip, 1 yıl sonra çekip gidecekler” dedi.

SONER AYDIN

Tarsus’a bağlı Boztepe Mahallesi (köyü) sınırları içerisinde mermer ocağı kurulması için devam eden çalışmalar kapsamında, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) bilgilendirme toplantısı yapıldı. Köy kahvesinde gerçekleştirilen toplantıya gelen köy sakinleri, “Burası doğal güzellikleriyle turizme kazandırılması gereken bir yer iken, mermer ocağı açılarak katledilmesine kesinlikle izin vermeyiz” diyerek tepkilerini dile getirirken, CHP’li Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Raci Aydın önümüzdeki günlerde yayla turizminde öne çıkacak olan Boztepe’nin doğasının tahrip edilmesine karşı çıkacaklarını söyledi.

“BÖLGE ÖNEMLİ SU HAVZASINA SAHİP”

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan CHP’li meclis üyesi Aydın, bölgenin önemli bir su havzasına sahip olduğunu ve koruma altına alınması gerektiğini dile getirdi. Öte yandan bölgenin tarihi doğal alana sahip olduğunu ve önümüzdeki dönemlerde yaylacılığın gelişeceğini dile getiren Aydın, “Bu anlamda da oranın doğal alanının mermer ocağı ile tahrip edilmemesini istiyoruz. Faunasına ve florasına dokunulmasını istemiyoruz. Mermer ocağının yapılacağı alan için kullanılacak yol ağır tonajlı kamyonlar yüzünden tahrip olacak, ortaya çıkacak cevherin depolanacağı alanda ağaçlar kesilecek. Mezitli’ye kadar bir alanının sulanacağı bileceği bir barajın yapıldığı bölgede böyle bir şeyin yapılmasını istemiyoruz. Yapılacak üretim 6 bin metreküp bu da 1 yıla denk geliyor. Yani oradaki dağı, taşı, doğal ortamı, suyu tahrip edip, bir yıl sonra çekip gidecekler” şeklinde konuştu. Mahallelinin iş vaadi ile kandırılmaya çalışıldığını sözlerine ekleyen Aydın, “Burada 24 kişinin çalışacağını söylüyorlar ama bu bölge halkını aldatmaya yönelik bir söylem, Nükleer Santralin kurulmak istendiği gibi Büyükeceli’de olduğu, üretim aşamasının arttığı dönemlerde de sayının 60’a çıkacağı söyleniyor” ifadelerini kullandı.

KOCAMAZ: “BİZ DE KARŞIYIZ”

Önceki gün mahallede gerçekleştirilen ÇED toplantısına katılan CHP’li meclis üyesi Aydın, konuyu Büyükşehir Belediye Meclisine taşıdı. Konuyla ilgili duyarlılık çağrısı yapan Aydın’a cevap veren Başkan Burhanettin Kocamaz, büyükşehir belediyesinin olaya olumsuz baktığını dile getirdi. Taş ocağının açılacağı bölgenin su havzası olduğunu için sıcak bakmadıklarını dile getiren Başkan Kocamaz şunları söyledi: “Bu tür konularda görüşümüzü belirtiyoruz. Bölge halkının 3-5 kişi işe alınacağı laflarına aldanmamasını istiyoruz. Hem Mersin açısından hem de bölge açısından sıkıntı yaşatacağını düşünüyoruz.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA