Mersin’den Sağlar’a destek gelmedi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’den Sağlar’a destek gelmedi!


 

CHP Milletvekili Fikri Sağlar’ın, MYK tarafından disipline sevk edilmesinin yankıları sürüyor. Sağlar’ın disipline sevk edilmesini değerlendiren CHP’liler karardan dolayı üzgün olduklarını ancak karara saygı duyduklarını söyledi.

SONER AYDIN

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Fikri Sağlar’ın disipline sevk edilmesini değerlendirdi.

“YAŞANANLARDAN DERS ÇIKARTMALIYIZ”

Parti Meclisi’nin aldığı karara saygı duymak zorunda olduklarını belirten CHP İl başkanı Abdullah Özyiğit disiplin kararından dolayı üzgün olduklarını söyledi. Parti içinde bu tür sorunların yaşanması ve kavga ortamı varmış gibi algılanmasının halkı son derece rahatsız ettiğini sözlerine ekleyen Özyiğit, “Biz CHP’yi kavgalı ortamdan uzaklaştırmak zorundayız. Sayın Sağlar’la yaptığım görüşmelerde beyanatlarının çarpıtıldığını, ‘tek adam’ beyanatlarının kendisine ait olmadığını söyledi. Dolayısıyla biz Sayın Sağlar’dan bunun kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz. Sayın genel başkanla görüştüm, yapıcı bir tutum sergilediğini gördüm ancak istediğimiz sonucu yine elde edemedik. Sayın Sağlar bizim için çok değerli bir milletvekilimiz, bir Mersin milletvekilinin disipline sevk edilmesi bizi üzdü. Sayın Baykal’ın zamansız bir çıkışı böyle bir süreci bize yaşatıyor. Diliyorum ki herkes yaşananlardan ders çıkartır” dedi. 

“KEŞKE OLMASAYDI”

Sağlar’ın açıklamasından ve ardından gelen disiplin kararından dolayı üzgün olduklarını dile getiren CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise şunları söyledi: “Söyleyecek bir şey yok, bu saatten sonra konuşmak doğru olmaz. Olayın bu duruma gelmemesi gerekiyordu, çok üzgünüm. Fikri Bey’in böyle bir açıklama yapmasından ve açıklamasının üzerine disipline sevk edilmesinden dolayı üzgünüm. Ama bunun ötesinde söyleyeceğimiz her şey disiplin kurulunu etkileyecektir. Orası yargı merciidir. CHP çok büyük bir partidir, böyle şeyler olur zaman içinde çözülür. Sulh olur, bir hal yoluna bakılır. CHP içinde herkes sözünü söyler ancak partiye zarar veriyorsa da o da ayrıca değerlendirilir. Yine tekrarlıyorum keşke Fikri Bey öyle bir açıklama yapmasaydı, keşke Parti Meclisi disiplin kararı almasaydı. Her ikisi içinde keşke diyorum.”

NE OLMUŞTU?

Fikri Sağlar, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda, "Parti Meclisi'nde (PM) herhangi bir karar alınmasına izin vermiyor. 6-7 saat tartışıyoruz ancak o, kulağına kim ne fısıldıyorsa kararını ona göre veriyor" diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirmişti. CHP Parti Meclisi (PM), yaptığı açıklamalar nedeniyle Sağlar hakkındaki tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kuruluna (YDK) sevkini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Sağlar toplantıda 19 red oyuna karşı, 38 oyla “Tedbirli olarak kesin ihraç” istemiyle, YDK’ya sevk edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA