40 yıl sonra su Mut’luluğu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

40 yıl sonra su Mut’luluğu!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), Mut ilçesinin Aşağı Köselerli, Yeşilyurt ve Hacıilyaslı mahallelerinin içmesuyu sorununu çözerek, vatandaşları nitelikli içmesuyuna kavuşturuyor.

MESKİ Genel Müdürlüğü, Mut ilçesi’nin Aşağı Köselerli mahallesinin içmesuyu şebekelerinin ve mevcut içme suyu depolarının uzun yıllar önce yapılmış olması ve günümüz ihtiyaçlarını karşılayamaması nedeniyle yaşanan içmesuyu sorunun gidermek için yürütülen çalışmalar kapsamında; Aşağı Köselerli Mahallesi’ne yaklaşık 9 bin 500 metre içmesuyu şebeke hattı döşeyerek içmesuyu şebekelerini yeniledi. 250 metreküplük içmesuyu deposu bakım ve onarımı yaparak mahalle sakinlerinin kesintisiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşmasını sağladı.

MESKİ’nin gerçekleştirdiği içmesuyu çalışmalarından dolayı memnuniyetini belirten mahalle sakinlerinden Ahmet Emin Keskin; 40 yıldır içmesuyu konusunda sıkıntı çekiyorduk. MESKİ’nin yaptığı çalışmaları ile çok daha sağlıklı ve kesintisiz içmesuyu içiyoruz. İçmesuyu şebekemiz ve içmesuyu depomuz yenilendi ve bakım onarımı yapıldı. Yetkililere teşekkür ediyoruz, onların sayesinde daha temiz ve kesintisiz bir su içiyoruz” dedi.

MESKİ Genel Müdürlüğü, Yeşilyurt mahallesinde ise içmesuyu şebeke hatlarının eski olması nedeniyle oluşan içmesuyu kayıplarını önleme çalışmaları kapsamında yaklaşık bin 200 metre içmesuyu şebeke hattı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Yeşilyurt mahalle muhtarı Durhasan Dişli mahallenin yaklaşık 30 yıllık içmesuyu hatlarının yenilenmesi birlikte daha nitelikli ve kesintisiz içmesuyuna kavuşacaklarını belirterek çalışmalarından dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve MESKİ Yetkililerine teşekkür etti.

Genel Müdürlük tarafından, Hacıilyaslı mahallesinde içmesuyu sorununu çözüme kavuşturmak için; 110 milimetrelik 3 bin 100 metre terfi hattı, çeşitli çaplarda 4 bin 900 metre şebeke yenileme ve 75 metreküplük depo bakım ve onarımı yapılarak vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve kesintisiz içmesuyu sağlanması için çalışmalar ise tüm hızla devam ediyor.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Tüm ilçelerimizde olduğu gibi Mut ilçemizde de altyapı bakımından tüm ihtiyaçları giderinceye kadar projelerimizi gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verildi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA