Sendikal faaliyetler suç değildir! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sendikal faaliyetler suç değildir!


 

Mersin’de KHK’larla ihraçlara karşı her Cumartesi bir araya gelen KESK üyeleri, darbe destekçisi olarak itham edilemeyen konfederasyonlarının kararlılıkla sürdürdükleri sendikal faaliyetlerin ‘suç’ gibi gösterildiğini belirtti.

SONER AYDIN

15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde (KHK) ile ihraç edilen KESK’lilerin sayısı 3 bin 251’e ulaştı. KHK’larla birlikte gelen ihraçlara tepkiler artarken, emekçilerin işe dönüş talepleri ise aralıksız sürüyor.

Yurt genelinde ihraçlara karşı her Cumartesi bir araya gelen KESK Şubeler Platformu üyeleri sendikal faaliyetlerin suç olmadığını bir kez daha vurguladı. Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen sendik üyeleri sık sık “İşimizi geri istiyoruz”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı. Platform adına açıklama yapan SES Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, KESK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyelerinin haksız, hukuksuz ve tamamen keyfi olarak ihraç edildiğini savundu.

“BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Sendikal faaliyetlerin suç gibi gösterildiğini ifade eden Bozkurt, “Bir sendikanın, konfederasyonun, anayasa ile yasalara, ülkemizin altında imzası bulunan uluslararası sözleşme ve anlaşmalarla güvence altına alınmış bulunan sendikal hak ve özgürlükleri kullanması ‘suç’ değildir. Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi yürüttüğü için açığa alınan, ihraç edilen yönetici ve üyelerimiz de ‘suçlu’ değil, kamu emekçileri mücadelesinin onurudur. Nereden ya da kimden gelirse gelsin, örgütlü mücadelemizi hedef alan, her türlü yasa dışı girişim ve saldırıya rağmen, hukuksal ve örgütlü mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz. İhraç edilen, açığa alınan tüm üyelerimiz tekrar görevlerine dönene kadar dayanışmayı daha da büyüterek mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz. Tüm bu antidemokratik ihraç kararlarına, baskılara karşın bu ülkenin onurlu ve mücadeleci kamu emekçileri olarak boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA