Nektarin kızardıkça üreticisi güldü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Nektarin kızardıkça üreticisi güldü


 

Çukurova’da son yıllarda sebze üretiminden umduğunu bulamayan çiftçiler örtüaltı turfanda meyveciliğe yönelirken, nektarin en çok tercih edilen ürünler içinde yer alıyor.

Özellikle Mersin ve Adana yöresinde gittikçe artan üretimiyle nektarin iç piyasa ve yakın pazar Kuzey Irak'ta aranan ürünler içinde kendine yer buldu.

Mersin'in Erdemli ilçesinde kilosu 5 lirayı bulan örtü altı nektarinin üreticisinin yüzünü güldürdü. İlçenin örtü altı üretim merkezlerinden Üçtepe bölgesinde sebzeden umduğunu bulamayan çiftçiler daha az işçilik ve daha iyi bir kazanç sağlayan örtüaltı turfanda nektarine yöneldi.

5 yıl önce 2 dönümlük sebze serasını turfanda meyvecilik için yeniden hazırladığını belirten üretici İshak Kuyugöz, "Buradan şuan 5-6 ton mahsül bekliyoruz. Kilosunu 5 liradan satmaktayız. İnşallah fiyatlarda böyle gider, faydalanırız. 5 yıl önce alternatif olarak bu meyvemizi diktik" dedi.

Nektarinin bir yıl içinde ürün vermeye başladığını anlatan Kuyugöz, "1 yıl içinde ürün verdi ve ekonomiye katkı sağladı. 12 ayda 40 günlük bir işçiliği oluyor. 12 ayda 40 gün. İşgücü az. Yetkililer girdi masraflarını da biraz aşağıya çekerlerse biraz daha iyi olacak" diye konuştu.

İhracatın fiyatı da etkilediğini ifade eden Kuyugöz, "Bu mahsülden Mersin Adana bölgesinde epey var. İhracatı da artarsa yüzümüz biraz daha gülecek" şeklinde konuştu.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, sebze üretiminden umduğunu bulamayan çiftçilerin örtü altı arternatif olarak meyveciliğe yöneldiğini belirtti.

Yörede örtü altı nektarinin hasadının sürdüğünü ifade eden Şahin, "Erdemli halinde nektarin 5 liraya gitmektedir. Üreticilerimiz bunları örtü altında yetiştirmektedir. Açık alanda daha henüz hasat başlamadı. Üreticilerimiz bu fiyatlardan memnun. İnşallah fiyatlar düşmez ve böyle devam eder diyoruz, çiftçilerimizin yüzü güler” diye konuştu. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA