“Tarih onları haklı çıkardı” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Tarih onları haklı çıkardı”


 

CHP Mersin Milletvekili Kuyucuoğlu, 45 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan’ı mecliste andı. CHP’li Kuyucuoğlu, “O gün idam edilen sadece üç devrimci genç değildi. Adalet de, vicdan da, akıl da idam edildi” ifadelerini kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, 6 Mayıs 1972’de Türkiye devrimci hareketinin lideri Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişlerinin yıldönümünde meclis genel kurulunda bir konuşma gerçekleştirdi. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yargılamasının hiçbir aşamasında hukuk kuralları içinde kalınmadığını, taraflı ve bağımlı mahkemelerin ürünü olan bir karar olduğunu vurgulayan Kuyucuoğlu şöyle konuştu, “Vicdanlar intikamla kararmıştı. Hortlayan karşı-devrim, öç alma peşindeydi. Akılları, ihanetin altında ezilmiş, dumura uğramıştı. Tarihten ders alınmıyor, tarih geriye doğru aksın isteniyordu. Gençler, vatanlarına bağımsızlık ve demokrasi, halklarına, kardeşlik ve birlik istiyorlardı. Ve tarih, onları haklı çıkardı, yüceltti. Sınırlarımıza dayanan emperyalist ordular ve işbirlikçileri daha önce yıktıkları devletlerin ve yok ettikleri halkların üzerine basarak, bize tehditler savuruyorlar. Bayrak gösteriyorlar. 50 yıl önce 1967’de ABD desteğindeki İsrail yeni topraklar kazanmak,  yerleşik Filistin halkını vatanından uzaklaştırmak için komşularına saldırdı. İşgal etti.  Elbette, Filistin halkı da direnişe geçti. İdam edilen üç devrimci genç de, direnen Filistin halkının yanında, arkadaşlarıyla beraber savaşa katıldı.  Halkların kardeşliği, özgürlüğü, bağımsızlığı için savaştılar. Kanları, canları pahasına katıldılar, halkların mücadele saflarına, Üniversitelerinde, yaşadıkları şehirlerin sokaklarında, meydanlarında Tam Bağımsız Türkiye’nin mücadelesini verdiler.  ABD 6. Filo erlerini denize, Vietnam kasabı Commer’i ülkesine iade ettiler.   İşçi, köylü direnişlerinin hep yanında ve ön saflarında oldular. Bugün iyi biliyoruz ve hatırlıyoruz ki onlar, 100 yıldır Halkların birbirine boğazlatıldığı bu koca Kıta’da, halkların özgürlüğünü, kardeşliğini ve birliğini savunuyorlardı. Bugün, 45 yıl sonra kim haklı çıktı? Asılan devrimci gençler mi?  Onları asan ve bu gün adları bile hatırlanmayan, işbirlikçi yöneticiler mi? Emperyalistlerin yedeğinde onursuzca sürüklenirken, bizi ve vatanımızı ‘beka sorunuyla’ karşı karşıya bıraktılar. 1975 yılında, ambargolarla kuşatılmış Ülkemizde, iç kargaşayı kışkırtarak 12 Eylül darbesine kadar sürüklediler. 12 Eylülün diktatörleri ve destekçileri, cumhuriyet devrimi kazanımlarını ortadan kaldırmak için; tarikatçılığı, cemaatçiliği, dayanak yaparak müttefik bulmaya çalıştılar.” (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA