Mersin’e hibe desteği! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’e hibe desteği!


 

Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Mersin’de hibe programına dahil edildi.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ev sahipliğinde 2017 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda; daha önce Doğu ve Güneydoğu'daki 8 il, ‘Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’ kapsamında bulunurken; Adana, Mersin ve Mardin'in de eklenmesi ile bu sayının 11'e çıktığı bildirildi.

Valilik Hizmet Binası Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altunsu, Kaymakamlar, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bölge ve il müdürleri, ilçe belediye başkanları, kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütlerinin başkanları, kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluş temsilcileri ile diğer ilgililer katıldı.

Vali Özdemir Çakacak toplantı öncesinde yaptığı konuşmada Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan Cazibe Merkezlerini Değerlendirme Programı hakkında bilgi vererek, programın ana amacının ülke genelinde daha dengeli bir yerleşme düzeni sağlanması ve göçün kademeli olarak yönlendirilebilmesi olduğuna dikkat çekti. Vali Çakacak, bugüne kadar Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Malatya, Sivas, Şanlıurfa ve Van illerinin bulunduğu program kapsamına bu yıl itibariyle Mersin, Adana ve Mardin illerinin de eklendiğini kaydetti.

Programda yapılan proje çağrısının kamu kurumları, kamu kurumu niteliği taşıyan meslek kuruluşları ve kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşlarına açık olduğunu söyleyen Vali Çakacak, programın öncelikli amaçlarının kent ekonomilerinin, kentsel ve sınai altyapının, beşeri ve sosyal sermayenin, yurt içi ve çevre piyasalarla ticaretin ve ilişkilerin geliştirilmesi olduğuna işaret etti.

Vali Özdemir Çakacak konuşmasının sonunda, yararlanıcıların proje çağrısına herhangi bir bütçe sınırı olmaksızın istedikleri sayıda proje ile katılabileceğini belirterek, sözlerini ilimizdeki tüm kurum ve kuruluşlardan olabildiğince çok sayıda proje hazırlamalarını ve son başvuru tarihi olan 22 Mayıs 2017 saat 17:00'a kadar Çukurova Kalkınma Ajansı'na müracaat etmelerini isteyerek tamamladı.

PROJE BAŞVURULARI 22 MAYIS 2017 TARİHİNE KADAR YAPILABİLECEK

Daha sonra program ile ilgili katılımcılara bilgi veren ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altunsu ise; Ajans olarak Çukurova bölgesinin ekonomik ve sosyal kalkınmasına ivme kazandırmak ve bölge insanının yaşam kalitesini arttırmak için çok çeşitli çalışmalar yaptıklarına değinerek; Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’na sunulacak projelerin Ajans Değerlendirme Komisyonu tarafından ön değerlendirmeye alınacağını, desteklenmeye değer bulunan proje tekliflerinin Kalkınma Bakanlığına gönderileceğini ve Bakanlık tarafından uygun görülen projelerin ise desteklenmek üzere programa alınacağını ifade etti.

Altınsu, stratejik önem taşıyan ÇKA öncülüğünde ve koordinasyonunda hayata geçirilecek projelerin başvurularının 22 Mayıs 2017 saat 17.00’a kadar ajansa yapılabileceğini bildirdi. Altınsu yaptığı bilgilendirmede, “Kalkınma Ajansı olarak 10 yıldır bölge planlarımız doğrultusunda, bölgemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına ivme kazandırmak, yatırım ortamını geliştirmek ve tanıtmak, rekabet gücünü artırmak ve bölge insanının yaşam kalitesini artırmak için bir yandan KOBİ’lerimize doğrudan destekler bir yandan da üretim, verimlilik, yenilikçilik ve girişimcilik altyapısını geliştirmek için kar amacı gütmeyen kurumlarımıza mali, teknik ve araştırma destekleri sağlamaktayız. En büyük handikabımız süre ile yarışıyor olacağımızdır. 22 Mayıs’a kadar sizlerden gelecek proje fikirlerini toplayıp, değerlendirip Kalkınma Bakanlığına göndermemiz gerekmektedir. Bu kapsamda sizlerden bilgi formunu doldurup Ajans ile temasa geçmenizi önemle istirham ediyorum” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA