‘Öne çık hayat kurtar’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Öne çık hayat kurtar’


 

TEB 25. Bölge Mersin Eczacı Odası, Türk Kızılayı Mersin Şubesi tarafından desteklenen ‘Öne çık hayat kurtar’ isimli projesiyle ikinci kez lösemi hastalığı nükseden Mersinli kız çocuğunun özelinde tüm lösemili çocuklara hayat ışığı olabilmek adına gönüllü donörlük kampanyası başlattı.

Mehmet Nabi Batuk

Eczacılık meslek örgütleri ve fakülteleri tarafından her yıl 14 Mayıs tarihinde kutlanan eczacılık bayramı kutlama programı Mersin’de on gün önceden bir sosyal sorumluluk projesi ile başladı. TEB 25. Bölge Mersin Eczacı Odası, tarafından Türk Kızılayı Mersin Şubesi tarafından desteklenen sosyal sorumluluk projesi ile ikinci kez lösemi hastalığı nükseden yakalanan Mersinli küçük kız çocuğu özelinde tüm lösemili çocuklara uygun donör bulunabilmesi amaçlanıyor. “Öne çık hat kurtar” isimli projede 300 eczacının gönüllü donör olması hedeflenirken gönüllü donör olmak isteyen kişilerinden incelenmek üzere 3 tüp kan örneği alınıyor.

“TÜRKİYE’DE DONÖR OLMA VE İLİK VERME ORANI ÇOK DÜŞÜK”

Sosyal sorumluluk projesi ile ilgili gazetemize bilgi veren TEB 25. Bölge Mersin Eczacı Odası Başkanı Hüseyin Şimşek, donör sayılarının düşük olduğunun altını çizdi. Kamuoyunda bir duyarlılık yapmak amacıyla Türk Kızılayı’nın desteğiyle projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Şimşek, “Tüm eczacılarımızı ve eczane çalışanlarımızı, Güney Ecza Kooperatifi çalışanlarımızı ve ortaklarını ve eczanelerimize gelen hastalarımızı da bilgilendirerek ‘Öne çık hayat kurtar’ ismi ile bir etkinlik planladık. Amacımız üç tüpten oluşan kan örnekleri  vererek insanların beklide hayatlarını kurtaracak uygun iliğin bulunabilmesini sağlamaktır” dedi.

“200 – 300 ÖRNEK TOPLANABİLECEK”

Türkiye’de gönüllü donör olma ve ilik verme oranın ihtiyacın çok altında olduğuna dikkat çeken Hüseyin Şimşek, “Bin kişiden sadece bir kişi bir hastaya donör olabiliyor. Bu çok sıkıntılı bir durumdur. Özellikle bağış bekleyen her gün sosyal medya hesaplarında, televizyonlarda gördüğümüz lösemili yavruların hayatlarını kurtarmak adına büyük bir adımı da Mersin Eczacı odası ile atma ihtiyacı duyduk. Burada belki 200 – 300 örnek toplanabilecek. En azından bu konunun daha fazla duyulmasını sağlayacak, sivil toplum örgütlerinin derneklerin belki de bu işe katkı vermesini sağlayacak adımlar atıyoruz. Türk Kızılayı ile birlikte daha fazla kan iliği destekçisinin veya gönüllüsünün bulunmasını sağlaya çalışıyoruz. Beklide bu etkinlik ile birkaç çocuğun hayatını kurtarabileceğiz. Çünkü eczacılar insan sağlığı için var. İnsanı daha sağlıklı yaşatmak için var. hedefimiz bu birine umut olmak ve bu umut için bir mücadele veriyoruz” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA