Uğur Okulları’ndan Mersin atağı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Uğur Okulları’ndan Mersin atağı


 

Eğitimde 50. yılını geride bırakan Uğur Okulları, Mersin’de açılacak olan eğitim kurumunun lansman toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Mersin’de açılacak okulun 60 derslikten oluştuğu ve 1.500 öğrenci kapasitesine sahip olacağını bildirildi.

SONER AYDIN

Eğitimde 50 yıllık geçmişe sahip Uğur Okulları, Mersin Yenişehir Kampusu ile Mersin’de eğitim hayatına başlıyor. Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, basınla bir araya gelerek önümüzdeki günlerde açılacak yerleşke hakkında bilgi verdi.

“50. YILDA HEDEF 50 KAMPUS”

İlk olarak Uğur Okulları hakkında bilgi veren Kulaberoğlu, Uğur Okulları’nın 1968’den itibaren dershane olarak faaliyet gösterdiğini önümüzdeki yıl 50. yılını kutlayacağını söyledi. Eğitimi bir ticari sektör olarak görmenin kendileri için ikinci planda kaldığını sözlerine ekleyen Kulaberoğlu, “Uğur Okulları 50 yıllık geçmişinde dershane ile başladı, 90’lı yılların ortalarında Bahçeşehir Kolejlerini, ardında da Bahçeşehir Üniversitesi’ni kurdu. Ardından dünyanın farklı noktalarında eğitim kurumları kuruldu ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları altında bir araya geldi. Uğur Okulları, dershanelerin kapatılması yönünde alınan kararla 50 yıllık birikimini tekrar eğitim sisteminin içinde değerlendirmek amacıyla okullaşma ve okul sektöründe bir dönüşüm programı oluşturdu. Bu dönüşüm programları çerçevesinde 50 yıllık bikrime eğitime entegre ederek ülkemizin çocuklarına en iyi eğitimi sunmak üzere yola çıktık. 2016-2017 eğitim öğretim yılında Türkiye’nin her köşesinde 106 noktada 65 bin öğrencimiz Uğur çatısı altında eğitim alıyor. 13 kampus eğitim öğretime başladı, önümüzdeki yıl için 2017-2018 eğitim öğretim yılı için bu sayı 38’e yükseliyor. 25 yeni okul yatırımımız var. 50 yılımızda da 50 kampus hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Sonrasında ise Uğur Üniversitesi’ni hayata geçirme hedefimiz ve vizyonumuz var. 1 yıl ya da iki yıl içersinde bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Adı ise Uğur Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olacak” dedi.

“ÖNCELİĞİMİZ NİTELİKLİ EĞİTİM”

Uğur Okulları olarak önceliklerinin nicelik olarak bir büyümekten ziyade niteliği korumak ve niteliği koruyarak büyümeyi gerçekleştirmek olduğunu ifade eden Kulaberoğlu, “Nitelikten kastım, eğitim-öğretimin planlanması, izlenmesi ve değerlendirilmesi. Bütün bu süreçleri Bahçeşehir Üniversitesi’nin desteği ile yapabiliyoruz. Ülkemizde örgün eğitimin içinde olan yaklaşık 20 milyon öğrenci var. Bu öğrencilerin hemen hemen bir merkezi sınava girmek zorunda, ortaokuldakiler liselere girmek için, lisedekiler üniversiteye yerleşmek için. Öğrencilerin bu sınavlara girmeleri gerekiyor ama bu sınavlara daha iyi hazırlanabilmeleri için zaman içersinde gelişmiş olan kurslar, dershaneler kapandı. Biz Uğur Okulları olarak ‘Bahçeşehir Üniversitesi’nin bilimsel ve akademik desteği ile okul öncesinden lise sona kadar bütün kademelerde öğrencinin akademik, sosyal, duygusal, fiziksel gelişimini öncelikli tutan bir okul olarak tasarlayalım ancak ilave olarak Uğur Dershaneleri’nin 50 yıllık birikimini de okula entegre edelim’ dedik. Bildiğimiz anlamda okul TEOG, YGS ve LYS sınavlarına çok iyi hazırlığın yapıldığı bir okul. Bu anlamda yaptığımız araştırmalar, çalışmalar neticesinde çocuklarımıza okul öncesi, ortaokul ve lisede 3 dili çok iyi öğretmemiz gerekiyor. Bir tanesi İngilizce başta olmak üzere yabancı dil. Çünkü şuanda ilkokula ya da ortaokul başlayacak olan çocuğumuz 2035 yılında hayata atılacak. 2035 yılında ekonominin, ticaretin, bilimin hangi noktada olacağını kestirmemiz mümkün değil. Bu yüzden ilkokuldan itibaren haftada 12 saat ve 5. sınıfta da haftada 22 saatlik bir İngilizce programı oluşturduk.

İkinci dil bilimin dili Matematik. Matematiğin de çocuklarımız tarafından erken yaşlardan itibaren öğrenilmesi gerektiğini düşünüyoruz bu yönde program oluşturuyoruz. Üçüncü dil ise, teknolojinin dili, ‘Yazılım’. Teknolojinin dilini de çok iyi öğretmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Biz Uğur Okulları olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nin desteği ile anaokulundan başlayarak lise sona kadar çocuklarımızın eğitimine entegre edilmiş kodlama ve yazılım müfredatı oluşturuldu. Bu müfredatın kitapları da hazırlandı ve okullarımızda kullanılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu müfredatı kullanmayı düşünüyor. Amaç çocuklarımızın analitik ve algoritmasını değiştirmek ve geliştirmek” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA