Öğrencilerin yurt sorunu ne zaman çözülecek? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Öğrencilerin yurt sorunu ne zaman çözülecek?


 

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yanıtlandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde, öğrenci yurtlarını ve yaşanan sorunları sordu.

15 Temmuz darbe girişiminin en önemli nedenleri arasında FETÖ’nün kamudaki örgütlenmesinin geldiğine dikkat çeken Kuyucuoğlu, “FETÖ bu örgütlenmeye özellikle fakir çocukların imkânsızlıklarından yararlanarak uzun yıllar onları bir şekilde örgütün içine katması şeklinde devam etmiştir. Bu örgütlenme, devletin kendi çocuklarına sahip çıkmaması ve onlara alan bırakması nedeniyle daha kolay bir hale gelmiştir. Bunun en önemli ayaklarından birisi de üniversite öğrencilerinin gittikleri illerdeki barınma ihtiyaçlarını karşılayamamalarıdır. Bu ihtiyacı karşılayamayan binlerce öğrenci eğitimlerini sürdürebilmek için bu örgütün yurtlarında barınmak zorunda kalmış ve bir süre sonra da çeşitli yöntemlerle tam biat eder hale gelmişlerdir” dedi.

15 yıllık AKP iktidarları döneminde de devletin bu çocukların barınmalarını sağlayacak yeteri kadar yurt yapmadığı gibi, 15 Temmuz sonrası da bu konuda ciddi adımlar atmadığını savunan Kuyucuoğlu, FETÖ olmasa da, başka benzer yapıların bu alanlarda örgütlenme faaliyetlerini engelleme yoluna da gidilmediğini savundu.

Bu bağlamda; halen üniversitede okuyan ve bakanlığa bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalmak için başvuru yapan öğrencilerin bu taleplerini karşılama oranının ne olduğunu soran Kuyucuoğlu, “Barınma taleplerini karşılamak için özellikle 15 Temmuz gibi bir adi darbe girişimi sonrasında Bakanlığınızca yeni açılan yurt var mıdır? Varsa sayısı kaçtır? Ülkemizde üniversite bulunduğu halde Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurt bulunmayan kaç il, ilçe ya da bölge bulunmaktadır? 2016-2017 öğretim yılında kaç öğrenciye burs, kaç öğrenciye kredi verilmiştir? Burs (karşılıksız burs) verme kriterleriniz nedir? Bakanlığınca her üniversitenin bulunduğu yerde tüm barınma taleplerini karşılayacak kadar yurt yapma, kiralama gibi bir planlamanız var mıdır? Varsa ne zaman sonuçlanmasını öngörüyorsunuz?” sorularına yanıt istedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA