Yıllar sonra tapularına kavuştular | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yıllar sonra tapularına kavuştular


 

1986 yılında dağıtılan tapulara rağmen oturma izinleri iptal edilen Gülevin Villaları sakinleri mutlu sona ulaştı. 30 yılı aşkın bir süredir çeşitli nedenlerle alamadıkları ruhsatları Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından verildi.

Akdeniz Mahallesi’nde oturan Gülevin Villaları sakinleri, 30 yılı aşkın bir süredir sürdürdükleri oturma ruhsatı alma mücadelesinde mutlu sona Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan sayesinde ulaştılar.

1986 yılında tapularına kavuşmalarına rağmen yaşanan teknik aksaklıklar ve plan değişiklikleri nedeniyle oturma izni olmayan Gülevin Villaları sakinleri Başkan Tarhan’ın da desteğiyle tapularına kavuştu. Tapuları, sitenin sakinlerinin düzenledikleri bir şenlikle dağıtıldı. Törende, davul zurna eşliğinde halaylar çeken site sakinleri zorlu bir maraton sonrası tapularına kavuşmanın sevincini doyasıya yaşadılar.

Daha önce iki kez tapu almalarına karşın orman arazisi olduğu gerekçesiyle tapularının iptal edildiği bilgisini veren site sakinleri, “Biz üç kez kendi evimizin arazisini satın almak zorunda kaldık. Ama çıkan 2B yasası ile artık kalıcı tapularımıza kavuştuk. Bunu da her zaman yanımızda bulunan Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’ın da katıldığı bir şenlik düzenleyerek tapu dağıtım töreni yaptık. Başkanımız en uzun maratondan büyük emekler sarf etti. Kendisine çok teşekkür ederiz” dediler.

“MEZİTLİ'NİN SORUNLARINI BİLİYORUZ”

Mezitli’nin uzun soluklu bir planlamaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Elimizden geldiği kadarıyla bu teknik aksaklıkların giderilmesi için çaba sarf ediyoruz. Uygulamada farklı olmasına karşın planda orman arazisi görünen ama 30 yıldır var olan bir sitenin tapuya daha yeni kavuşması yaşanan karmaşıklığı daha iyi gözler önüne seriyor. Bu mutlu günlerinde bizi de davet ettikleri için site sakinlerine teşekkür ederim” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA