“Mersin’in kendi malını satıp, yatırım yaptık diye aldatıyorlar” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Mersin’in kendi malını satıp, yatırım yaptık diye aldatıyorlar”


 

Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı konumundaki Mersin’de, Silifke Taşucu Liman Geri Sahası’nın satışa çıkarılmasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, daha önce işletme hakkı verilerek özelleştirileceği ilan edilen Silifke Taşucu Liman Geri Sahası’nın satışa çıkarılmasına tepki gösterdi.

Sümer Holding’den devralınan ve Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye ait olan Taşucu Limanı ve Liman Geri Sahası’nda bulunan taşınmazların, Başbakanlık Özelleştirme Dairesi Başkanlığınca 36 yıl süreyle “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemiyle özelleştirileceği ilan edilmişti. 27.04.2017 tarihli Resmi Gazete’de yer alan ilanla, ihalede değişikliğe gidilerek Taşucu Limanı Geri Sahası'nın (Sanayi Tesis Alanı) satışa çıkarıldığı belirtildi.

DÜNYAYA AÇILAN KAPI

Kamu malı olan Taşucu Limanı'nın, liman ve lojistik kenti olan Mersin'in dünyaya açılan ikinci kapısı olduğunu ve büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Atıcı, "Kaynaklarımızın kullanımında gerekli özeni göstermeyerek bu potansiyeli değerlendirmeyenler, çareyi özelleştirmede arayıp devletin kaynaklarını birilerinin cebine aktarmaktadır. Liman geri sahasındaki sanayi tesis alanı da ekonomik açıdan en az liman kadar büyük bir öneme sahiptir ve satışı kabul edilemez." dedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin'in Türkiye genelinde 6. sırada vergi ödediğine fakat 22. sırada yatırım aldığına dikkat çekerek, "15 yıllık AKP hükümeti Mersin'e hizmet getirmediği gibi Mersin’deki devlete ait alanların satışını yaparak kendine kaynak yaratmanın derdine düşmüştür. Üstelik Mersin’in kendi malını satıp; sonra "Mersin’e yatırım yaptık." diye Mersinliler aldatılmaktadır” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA