“Geçmişimizi kesmeyin” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Geçmişimizi kesmeyin”


 

Mezitli Belediyesi’nin yıkıp yerine kültür merkezi yapmak istediği Fatih Parkı’nda mahalleliler parkın yıkılmasına karşı mücadelelerini sürdürürken, Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın kültür merkezi kararından vazgeçmesini umuyor.

Mehmet Nabi Batuk

Mezitli İlçesi’nde Fatih Mahallesi’nin içerisinde yer alan Fatih Parkı’nın CHPli Mezitli Belediyesi tarafından yıkılarak yerine bir kültür merkezi inşa edilmesi girişimine mahalle halkından sert tepki geldi. Parkın yıkılarak imara açıldığını ihale sürecinin tamamlanmasının ardından haberleri olduğunu öne süren mahalle sakinleri Mezitli Beldiye Başkanı Neşet Tarhan’ı şeffaf belediyecilik yapma çağrısı yaptı. CHP Genel merkezi ve İl Başkanlığına da seslenen mahalle sakinleri parkın yıkımının durdurulması için yardım istedi. 

“MAHALLEDE BÜYÜYECEK DAHA ÇOK ÇOCUK VAR”
Fatih Parkı’nın mahallelerinde yaşayan çocuklar ve yaşlı vatandaşlar için çok önem arz ettiğini vurgulayan Zühre Pınar Süygün isimli mahalleli, bölgelerindeki tüm çocukların güven içersinde parkta oynadıklarını, yaşlı vatandaşlarında ağaçların altında dinlenip sohbet ettiği tek alanın fatih Parkı olduğunu dile getirdi. Parkın mahalleliler için tek nefes alanı olduğunu kaydeden Süygün, “Bu park sadece bizim için değil tüm Mezitli için bir nefes alma alanıdır. Kültür merkezi yapılacağı söyleniyor. Bu kültür merkezinin ne kadar gerekli olup olmadığı tartışılabilir ancak bunun için alternatif yerler mutlaka vardır. Tekrar masaya oturulup bu alternatif yerler üzerinde tekrar değerlendirme yapılabilinir. Tüm mahalleli olarak buradaki yeşile kıyılmamasını istiyoruz. Mahallede büyüyecek daha çok çocuk var. Betonların arasında nefes almaya çalışan yüzlerce yaşlı vatandaşlarımız var. Mersin gibi anormal sıcaklılıkların yaşandığı bir şehirde bu parkta olan serinlik başka hiçbir yerde yok”.

“ZAMANINDA İSTANBULDAKİ AĞAÇLAR KESİLMESİN DİYE GEZİ PARKI İSMİ VERİLMİŞTİ”
Mezitli’de sahil şeridinde Fatih Parkı’nın dışında başka hiçbir yeşil olmadığını hatırlatan Süygün, “Bu park hem Mezitli için hem de mahallemiz için çok ama çok önemlidir. Biz tüm mahalle sakinleri olarak Mezitli Belediyesi’nin kültür Merkezi kararından geri atmasını umuyoruz. Daha önceki dönemde Mezitli Belediyesi bu parkın karşısında bulunan ve içersinde çok fazla ağaç olmayan parka o dönemdeki Gezi olayları nedeniyle Gezi Parkı ismini verdiler. Sonra kalktılar Gezi parkının yanındaki 30 yıllık ağaçların bulunduğu parkı yıkacaklarını söylediler. Bizde çok şaşkınız çünkü yeşile ve doğaya değer verdiklerini düşünüyorduk, ilçe belediyesinin çalışmalarını da takdir ediyorduk. İlk duyduğumuz da zaten inanamamıştık. Zaten çok geç haberimiz oldu. Yetkililer bu çalışmaları gizli yürüttüler mahallemizde kimsenin haberi olmadı. Neredeyse ihale süreci bitti biz öyle haberdar olduk. Çok geç kaldığımız içinde şuanda parkımızı kurtarmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.  Umarız Mezitli Belediyesi bu yanlıştan bir an önce döner. Buradan CHP Genel Merkezi ve CHP Mersin İl Başkanlığına çağrıda bulunuyoruz. Parkımızı korumamız için bize yardımcı olun. CHP’ye yakışmayan bu hareketten vazgeçmelerini istiyoruz” diye konuştu. 

CHP’NİN İLKELERİNİ OKUMALI VE ONU UYGULAMALILAR
Bebekliği ve çocukluğu Fatih Parkı’nda geçen Çağ Üniversitesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi  Dila Erdurak ta, parkın yıkılması kararının ilçe belediyesi tarafından bir an önce geri çekilmesini istiyor. Fatih Parkı’nın kendisi için manevi öneminin büyük olduğunu ifade eden Erdurak, “23 yıldır bu mahallede oturuyorum. Bu park benim çocukluğumu ifade ediyor. Buradaki her ağacın gölgesinde benim ve arkadaşlarımın bir sürü anısı var. Bu parkı birkaç kez değiştirdiler ama onun her halinde benim bir sürü anım var. Ben ve arkadaşlarım kesinlikle bu parkın zarar görmesini istemiyoruz. Parkımızı yıkmak isteyen insanlara bir anlam veremiyorum. Bölgemizde bina inşa edebileceğiniz bir sürü boş alan varken, neden bir bina inşa edebilmek için 30 yaşını geçmiş ağaçları feda etmek istiyorlar anlam veremiyorum. Ben Mezitli Belediyesi’nin parkımıza yapmak istediğine baktığım zaman CHP’nin sadece adının kalmış olduğunu düşünüyorum. Çünkü eğer sen bir siyasi partinin hakkını vermiyorsan başkanı da olmamalısın. Kimse bize parkınız dursun mu yoksa yıkılsın mı diye burada kültür merkezi ister misiniz diye sorma ihtiyacı duymadı. Ancak CHP’nin açılımına baktığımızda içersinde halk partisi isminin olduğunu biliyoruz. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da bunu savunması gerekirken tam tersine kimseye haber vermeden böyle bir işe girişmesi kabul edilemez. Eğer bizim halkımız duyarlı olmasaydı beklide mahalleli olarak ağaçlarımız kesilmeye başladığı anda bizim haberimiz olacaktı. Burada CHP’li tüm yöneticilere sesleniyorum. Bence tüm partinin tüm siyasi ilkelerini okumalılar. Ve okuduklarını uymalılar.

“30 YILLIK KÜLTÜRÜ YIKIP YERİNE KÜLTÜR MERKEZİ YAPACAKLAR”
2 Çocuk annesi ve 38 yaşındaki Melahat Toprak isimli vatandaş ise, “Burada çocuklarımız güvenli bir şekilde açık ve serin bir alanda oyun oynuyorlar. Yaşlılarımız burada dinlenip birbirleriyle sohbet ediyorlar. Yazın bunaltıcı sıcaklarından kaçıp parkın serinliğine koşuyoruz. Biz mahalleliler olarak 30 – 35 yıllık ağaçların kesilmesini istemiyoruz. Mezitli Belediyesi Gezi Parkı olaylarından sonra buranın adını Gezi Parkı olarak değiştirdi. Anlamadığımız noktalardan biri de Mezitli Belediyesi ağaçlar kesilmesin diye adını gezi Parkı yaptığı bu parkı şimdi katletmeye kalkıyor. Buna anlam veremiyoruz. Yani kendisi ile çelişkili olan bir belediye bundan sonra bize nasıl hizmet üretecek. CHP’nin Genel Merkez ve İl yöneticilerine sesleniyoruz, ağaçlarımıza sahip çıksınlar. Bu park bizim çocuklarımızındır. Biz buraya kültür merkezinin yapılmasını istemiyoruz. Kültür Merkezi yapılacaksa Mezitli’de çok güzel daha büyük alanlar var. Örneğin Fen işlerinin yıkıldığı bölge çok uygun olabilir. KİPA’nın karşısındaki bölgede daha büyük alanlar var. Oraya Değil kültür merkezi oraya kültür köyü bile kurabilirsiniz. Yeşili yok edip parkımızdaki kültürümüzü yok edip onun üzerine kültür merkezi yapmak hem doğaya hem insan kültürü için bir katliamdır. Çocuklarımıza ta temelsiz saçma sapan bir gelecek kazandırmaktır.  



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA