“İŞÇİ ÖLÜMLERİ İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE ARTTI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İŞÇİ ÖLÜMLERİ İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE ARTTI”


 

CHP Mersin Milletvekili ve CHP Genel Başkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Atıcı, emek sömürüsü, hak ihlalleri ve işçi ölümlerinin istikrarlı bir şekilde arttığını dile getirdi.

CHP Mersin Milletvekili ve CHP Genel Başkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü dolayısıyla kutlama mesajı paylaştı. 1 Mayıs’ın, yüzyıllardır süren emek mücadelesinin bir simgesi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Atıcı mesajında şu ifadelere yer verdi: “İnsan emeği sürekli sömürülmeye çalışılırken, sömürüye karşı direnenlerin onurlu mücadelesi tarihe kazınmıştır. Dünyada ve ülkemizde devam eden emek sömürüsüne karşı tarlada, fabrikada, hastanede ve daha birçok alanda mücadelesini sürdüren emekçi sınıfı daha adil, daha eşit ve daha özgür yarınların hayalinden vazgeçmemiştir. Türkiye'de emekçilerin neredeyse yarısı kayıtsız çalıştırılırken; 15 yıllık AKP iktidarında azalan sendikalaşma oranlarının yanı sıra, hükümet kendine yandaş sendikalar yaratarak hak arama mücadelesine darbe vurmuştur. Halen sendikal faaliyetlerin işten atılma sebebi sayıldığı bu dönemde emek sömürüsünün önü açılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin taşeronu kaldırma çalışmalarının kamuoyunda büyük destek görmesi karşısında çaresiz kalan AKP Hükümeti, seçim döneminde verdiği taşeronu kaldırma sözünü halen tutmamakla birlikte; "kölelik yasası" ile güvencesiz ve esnek çalışmayı yasalaştırarak kiralık işçi uygulamasını hayata geçirmiştir. Emekçi, kuralsız çalıştırılmanın bedelini hayatıyla ödemiş; emek sömürüsü, hak ihlalleri ve işçi ölümleri istikrarlı bir şekilde artmıştır. İşçi Sağlığı ve İş güvenliği Meclisi verilerine göre 2016 yılında en az 1970 kişi çalışırken yaşamını yitirmiştir. Bu sayı 2013 yılında 1235 idi. Emeği değil sermayeyi en yüce değer gören bugünkü iktidarın kötü politikaları ülkemizi işçi cinayetlerinde Avrupa'da 1., dünyada 3. konuma getirmiştir. Baskı ve hak ihlallerinin arttığı olağanüstü hal koşullarında iş cinayetleri %9 oranında artarken;  9 aylık OHAL döneminde çıkarılan KHK'lar ile 100 bini aşkın kişi işsiz kalmıştır.  Baskı ve şiddetle emekçinin taleplerini bastırmak isteyen AKP Hükümeti 1 Mayıs’ın kutlanmaması için adeta işçisine ve halkına karşı savaş mevzileri kazmaktadır. Emek en yüce değerdir ve emekçinin üretimden gelen gücünü kullanması en doğal hakkıdır.” (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA