İşçilerin 1 Mayıs bildirilerini okumasını engellediler | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İşçilerin 1 Mayıs bildirilerini okumasını engellediler


 

Mersin Serbest Bölge’de işçilerin EMEP’in 1 Mayıs bildirilerini okumaması için iş yerlerine yaya değil transit geçirildiler.

Haber Merkezi

Mersin Serbest Bölge’deki iş yerlerinde çalışan işiler serbest bölgeye girişlerde kart basarak giriş yapabilirken bu sabah kart basmadan işçi servisleri direk içeri alındı. Sabah saatlerinde iş başı yapmak için gelen işçiler, ‘bomba ihbarı var’ denilerek yaya geçiş turnikelerinden geçirilmeden servis araçları ile giriş yaptırıldı. Evrensel’den Halil Polat’ın haberine göre; Emek Partisi Mersin İl Yöneticisi İbrahim Cengiz, uygulamanın EMEP’in 1 Mayıs bildirilerinin işçilere ulaşmaması için yapıldığını iddia etti.

Cengiz “Serbest Bölge yönetimi tarafından işçiler haklarından ve 1 Mayıs’tan haberi olmasın diye türlü engeller koymaya çalışılıyor. Bunun bir örneğini de bugün yaşamış olduk. Sabah erken saatlerde Serbest Bölgede çalışan farklı iş kollarındaki işçileri ‘Kıdem tazminatlarının gasbedilmesine karşı 1 Mayıs’ta alanlara’ davet eden bildirilerimizi dağıtmak üzere gittiğimizde Serbest Bölge Yönetiminin ‘Bomba ihbarı var’ iddiasıyla işçiler servis araçlarıyla bölgeye giriş yaptı. İşçiler servislerden inip turnikelerden geçmesi gerekirken araçlar direk içeriye alındı.  Bizim 1 Mayıs çalışmalarımızı engellemek için yapıldığını düşünüyoruz. Bir hafta önce geldiğimizde bir otomotiv firması bütün işçilere reklam broşürü dağıttı. O gün özellikle tüm araçlar durdurdu, işçilerin turnikeden geçmesi ve bu arada broşürleri alması sağlandı. Yani patronlar ev, araba satacağı zaman işçilerin geçişleri turnikeden, işçilere hakları ve dayanışması için çağrı yapılan bildiri dağıtılacağı zaman da geçişler transit oluyor. ‘Kitap ve şiir bomba kadar etkilidir’ diyen hükümetle, İşçiler bildiri okumasın diye türlü önlem almaya çalışan patronların safı aynıdır. Biz de bütün işçiler, emekçiler olarak birleşmeli ve kıdem tazminatının fona devri ile gasp edilmesine, iş güvencesinin ortadan kaldırılmasına karşı birleşmeliyiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA