Kadın Filmleri Festivali Mersin’de | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadın Filmleri Festivali Mersin’de


 

"Kadınlar sinema yapıyor" diyerek 15 yıl önce başlayan Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali devam ediyor. Bu yıl 11 Mart’ta İstanbul’da başlayan Filmmor, 5 ilin ardından 29-30 Nisan tarihlerinde Mersin’de kadınlarla buluştuktan sonra son bulacak.

GÖSTERİMLER ÜCRETSZ

Kadınların yaşamlarını, sorunlarını ve hayallerini kendi objektiflerinden yansıtmaları amacıyla kurulan Filmmor Kadın Kooperatifi’nin 15 yıldır düzenlediği festivalin 4 yıldır süren Mersin ayağı Mersin Kent Konseyi’nin katkıları ile yapılacak.

Konseyden yapılan yazılı açıklamada Kadın ve Siyaset Komisyonu tarafından organize edilen ve 29-30 Nisan tarihlerinde Mersin’de yapılacak olan 15. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin, Mersin Büyükşehir Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirileceği bildirilirken, film gösterimlerinin de ücretsiz olacağı duyuruldu.

Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin; Mersin programında; 29 Nisan Cumartesi günü: saat 12:00’de Tereddüt – Clair-Obscur/ YeşimUstaoğlu, 14:00’de ZeytinAğacı – The Olive Tree/ IciarBollain, 16:00’da BaşkasınınEvi – House of Others / RusudanGlurjidze, 18:00’de Tam Gözlerimi Açarken – As I Open My Eyes/ Leyla Bouzid izleyiic ile buluşacak.

30 Nisan Pazar günü ise; saat 12:00’de TozBezi – Dust Cloth / Ahu Öztürk, 14:00’de Ana Yurdu – Motherland / SenemTüzen, 16:00’de Ateş – Fire / Deepa Mehta, 18:00’de Feminist Değilim Ama… – I’m Not a Feminist But… / FlorenceTissot, SylvieTissot ve 19:00  /  Hülya Gülbahar’ın katılımıyla Feminist Değilim Ama söyleşisi yapılacak. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA