Mezitli’de işyeri açana bisiklet veriliyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mezitli’de işyeri açana bisiklet veriliyor


 

Kentte bisiklet kullanımını artırmak amacıyla Sağlık Bakanlığı işbirliği ile Mezitli’de vatandaşlara yüzlerce bisiklet dağıtan Mezitli Belediyesi, dev bir projeye daha imza atıyor. 1-31 mayıs 2017 tarihleri arasında yeni işyeri ruhsatı alan tüm esnafa bisiklet verilecek.

Açtığı bisiklet yolları ve bisiklet kullanımını artırmak amacıyla yaptığı çalışmalarla Türkiye gündemine oturan Mezitli Belediyesi, dev bir projeye daha imza atıyor. Kentte bisiklet kullanımını artırmak amacıyla belediye personeline kısa mesafeli işlerde kullanmak amacıyla bisiklet dağıtan Mezitli Belediyesi, şimdi de kentte yeni iş yeri açan esnafa bisiklet hediye edecek. Çeşitli kampanyalarla Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle Mezitlililere bisiklet dağıtan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 1-31 Mayıs 2017 tarihleri arası Mezitli’de işyeri açan, işyeri açma ve çalışma ruhsatı için ruhsat alan her esnafa bisiklet hediye edecek.

RUHSAT ALAN HER ESNAFA VERİLECEK

Konu hakkında açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçede bisiklet kullanımını artırmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Kısa sürede yaklaşık bir buçuk kilometrelik bisiklet yolu yaptık. Bu çalışmalardan dolayı Sağlık Bakanlığı, bize ilk etapta 350 bisiklet yardımı yapmıştı. Biz bu bisikletleri vatandaşlarımıza, muhtarlarımıza dağıtarak bisiklet kullanımını teşvik etmeyi amaçladık. Geçtiğimiz günlerde bakanlık, bin adet bisiklet daha gönderdi. Biz de bu bisikletleri vatandaşlarımıza dağıtmaya devam edeceğiz. Daha önce yaptığımız pek çok proje ile birlikte çalıştığımız esnaf arkadaşlarımıza jest ve teşvik olsun diye bu bisikletlerden vereceğiz” dedi.

MEZİTLİ BİSİKLET KENTİ OLSUN

Mezitli’nin bisiklet kenti olarak anılmaya başladığını ve bunun daha da yaygınlaşması için çalışmalar yaptıklarına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Burada amaç bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak, daha sağlıklı olmak, araçlardaki akaryakıt tüketimini azaltmak ve araç trafiğini biraz rahatlatmak gibi çok yönlü faydası var. Zaten Mezitli'nin coğrafi yapısı, iklimi yılın her günü neredeyse bisiklet kullanımına elverişli. Batıdaki gelişmiş ülkelerde insanlar arabası varken 7'den 70'e herkes bisiklet kullanmakta. Biz Mezitli’de daha çok ,insanın bisiklet kullanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Başkan Tarhan, ilçede yaşayan ve Mezitli Kart sahibi olanlara da dağıtmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA