Mezitli’de Hasan Ali Yücel parkı açıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mezitli’de Hasan Ali Yücel parkı açıldı


 

Mezitli Belediyesi, Köy Enstitülerinin kurucusu efsanevi Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel adına park açtı. Atatürk Mahallesi’nde bulunan parkın açılışı Köy Enstitüleri nostaljisinin yaşanmasına yol açtı.

Mezitli Belediyesi Meclisi Atatürk Mahallesi muhtarlığı yanında ki parka Köy Enstitülerinin kurucusu efsanevi Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel adını verdi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, CHP Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışta, Köy Enstütüleri nostaljisi yaşandı. Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği üyesi emekli öğretmenlerden oluşan koronun mandolin ve ney konserinin verildiği açılışta konuşan Dernek Başkanı Özler Çakır köy enstitülerinin eğitimdeki önemine değindi.

Günümüzde eğitim alanında yaşanan sıkıntıların ancak Köy Enstitüleri ruhuyla aşılabileceğine dikkat çeken Çakır, “Çünkü Köy Enstitüleri sadece öğretmen değil çevresine sahip çıkan, iyi bir insan yetiştiriyordu. Bu nedenle Hasan Ali Yücel adına park açarak bizi onurlandıran Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederiz” dedi.

Köy Enstitülerinin son mezunlarından emekli öğretmen Ali Şahabettin Aktaş ise, eğitim döneminde ve öğretmenlik yaptığı yıllarda yaşadığı anılarından bahsetti.

HASAN ALİ YÜCEL’İN İSMİNİN VERİLMESİ ANLAMLIDIR

Parkın ismine CHP, AK Parti ve MHP’li Meclis üyelerinin oy birliği ile karar verdiğinin altını çizen Başkan Tarhan, “Biz tüm kararlarımızda olduğu gibi meclis üyelerimizin duyarlılığına teşekkür ediyorum. Hasan Ali Yücel gibi devrimci bir milli eğitim bakanını unutmamak gerekiyor. Şimdi sorarsak şu andaki Milli Eğitim Bakanı’nın adını bu alanda bulunanların yüzde 50’si bile bilmiyordur. Ama Hasan Ali Yücel gibi devrimci olan yaptıklarıyla iz bırakan isimler hiçbir zaman silinmeyecektir. O dönemki köy enstitülerini günümüz koşullarına uygun şekilde yeniden düzenlememiz gerekiyor. Dünyada son derece kritik  önemli gelişmeler yaşanıyor. Çevremizde ve dünya ülkelerinde ırkçı bir anlayış gelişmeye başladı. Bizim bu gelişmelere karşı bir duruş sergileyebilmemiz, uyanık olmamız gerekiyor. Bu konuda tüm aydınlara olduğu gibi biz belediyelere de büyük görev düşüyor. Sürekli, demokrasiye inanan, farklı seslere tahammül eden bir yol belirlemeliyiz. Zaten Mezitli halkı sürekli olarak demokratik tavrıyla her olaya sağduyulu bir yaklaşım sergileyebilmektedir. Hasan Ali Yücel’in isminin Mezitli’de ki bir parka verilmesi anlamlıdır” diye konuştu.

MEZİTLİ BELEDİYESİ RUHU YAŞATILMALIDIR

Belediyenin çalışma sistemi olarak Köy enstitüleri anlayışını gözetmeye çalıştıklarına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Bizim yer gösterdiğimiz birkaç vatandaşımız, kendi ekip biçtiği ve belediyemizden hiçbir maddi beklentisinin olmadan ürettiği ürünleri Aşevimize bağışlıyor. Yoksul, maddi durumu iyi olmayan insanlarımızda bu ürünlerden faydalanabiliyor. İşte Köy enstitüleri ruhu böyle bir ruhtu. Köy enstitüleri’nde olduğu gibi biraz daha eğitimi üretime dönüştürmek ve geçtiği aşamalardan ders almak gerekiyor. Tüm yaşadıklarımıza karşı Tonguç’lardan, Yücel’lerden ders almamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği üyesi Abidin Atlay, Başkan Neşet Tarhan’a dernek adına yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA