Şili-Mersin ilişkileri güçleniyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şili-Mersin ilişkileri güçleniyor


 

Şili Büyükelçisi Jose Manuel Silva ve beraberindeki heyet, bir dizi temasta bulunmak için Mersin’e geldi.

İlk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı makamında ziyaret eden Büyükelçi Silva, Mersin Serbest Bölgesi’nde bir depo satın alarak, buradaki ticaretlerini geliştirmek istediklerini açıkladı.

Şili Büyükelçisi Jose Manuel Silva, Mersin’e ilk defa geldiğini ama bu gelişinin son olmayacağını sözlerine ekledi. Büyükelçi Silva, geliş amacının Şili ve Mersin arasındaki ticareti geliştirmek olduğunu ifade ederken, “Küçük ülkeyiz ama büyük düşünürüz. Şili, Peru, Meksika, Kolombiya olmak üzere 4 ülke, Mersin Serbest Bölgesi’nde bir depo alıp buradaki ticaretlerini geliştirmek istiyor. 4 ülkenin bu depoda ürünleri olacak ve Türkiye’ye bu ürünler sunulacak. Sadece Türkiye değil, Türkiye’nin doğusundaki ülkelerde de yapmayı planlıyoruz. Doğudaki ülkeler hakkında pek bir şey bilmiyoruz. Siz yıllardır onlarla ilişki halinde olduğunuz için bize yardımcı olabileceğinizi düşündük. Kısa süredir Türkiye’de olmama rağmen yatırım yapılabilecek çok yer gördüm. Kilometre bazında uzak olabiliriz ama düşünme anlamında düşündüğümüzden daha da yakınız. Burada yaptığınız otobanları, köprüleri gördüm. Şili’de de bunları yapabiliriz. Sizin önerilerinizi almak istiyorum. Kendi insanlarımızı buraya getirerek, nasıl iş yapılacağını göstermek istiyoruz. Ticaret demek bir figür değil, aynı zamanda konuşmak, tanışmak ve birbirinizi anlamaktır” diye belirtti.

Görüşme sonrası Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Şili Büyükelçisi Jose Manuel Silva’ya çini işlemeli mozaik tablo hediye ederken, Büyükelçi Silva da Başkan Kocamaz’a Türkiye - Şili Dostluğu plaketi hediye etti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA