“Biz bitti demeden bitmeyecek” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Biz bitti demeden bitmeyecek”


 

Mersin Kadın Platformu’nun Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandumu’nda yürüttüğü ‘hayır’ kampanyasını değerlendiren SES Mersin Şube Eşbaşkanı Özge Göncü yaptığı açıklamada “Deklare ediyoruz ki bu seçimin sonucu geçersizdir, biz bitti demeden bitmeyecek” diye konuştu.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Kadın Platformu, 16 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandumu sürecinde yürüttükleri ‘Hayır Diyen Kadınlar’ isimli kampanyalarını Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi’nde düzenledikleri toplantıda değerlendirdi. Daha sonra Mersin Kadın Platformu Bileşenleri adına basın mensuplarına değerlendirme toplantısı hakkında bilgi veren SES Mersin Şube Eşbaşkanı Özge Göncü, Türkiye genelinde 18 Aralık 2016 tarihinden itibaren Hayır kampanyalarına başlandığını ifade ederken Mersin’de de 8 Mart Dünya Kadınlar gününden itibaren Hayır kampanyasına başladıklarını söyledi. Konuşmasında YSK’nın referandum sonuçlarına da tepki gösteren Göncü “Deklare ediyoruz ki bu seçimin sonucu geçersizdir, biz bitti demeden bitmeyecek. Biz kadınlar bulunduğumuz her alanda, hayırımızın gerekçelerini ve bu seçimin geçersizliğini anlatacağız ve bizden çalınmaya çalışılan geleceğimize sahip çıkacağız” dedi.

“GELECEKTE KADINLAR HAKLARI İÇİN MÜCADELE ETMESİN DİYE HAYIR DEDİK”

Referandum sürecinde yürüttükleri seçim çalışmalarından bahseden Özge Göncü, Bu süreçte biz kadınlar, tek adam yönetimine, hayatımızın ve geleceğimizin bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak kelama bağlanmaması için; evde, mahallede, mecliste, devlette, sözün –kararın-yetkinin eşit paylaşıldığı, eşitlikçi, katılımcı bir demokrasi hayatının tam tersini içerdiği için, yapılma sürecinde de kadınların katılmadığı, tepeden inme bir referandum olduğu için, hiçbir alanda yok sayılmamak, boyunduruk altına alınmamak, kimseyi tepemize çıkarmamak için, kazanımlarımızı korumak için, aynı zamanda gelecekte kadınlar aynı haklar için mücadele etmek zorunda kalmasın hayatları bizim kadar zor, yolları dar olmasın diye hayır dedik” dedi.

“BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEYECEK”

16 Nisan Referandumunun ardından YSK tarafından açıklanan seçim sonuçlarının geçersiz ve kabul edilemez olduğunu söyleyen SES Mersin Şube Eşbaşkanı Özge Göncü, “Referandum günü gelip çattığında, OHAL ‘de seçime gidilmiş, temel insan hakları ihlallerinin had safhada olduğu ama buna rağmen sandıklarımıza tüm gücümüzle sahip çıktığımız bir gün geçirdik. Tüm süreç, hukuksuz ve adaletsizce ilerledi. Mühürsüz pusulalar YSK tarafından keyfi şekilde kabul edildi. Oylar çalındı ve sonunda “Atı alan hırsız Üsküdar’ı geçti” zannetti. Oysa biz kadınlar ve tüm hayır diyenler geleceğimize ve oylarımıza sahip çıkmaktan vazgeçmeyeceğiz. Hilelerle kazanılmış, bu gayrimeşru seçimin sonucunu egemenler, eril devleti pekiştirmek için elinden geleni yapanlar değil, biz haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkanlar yazacağız. Ve deklare ediyoruz ki bu seçimin sonucu geçersizdir, biz bitti demeden bitmeyecek. Biz kadınlar bulunduğumuz her alanda, hayırımızın gerekçelerini ve bu seçimin geçersizliğini anlatacağız ve bizden çalınmaya çalışılan geleceğimize sahip çıkacağız” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA