Mersin 1 Mayıs’a hazır | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin 1 Mayıs’a hazır


 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, 1 Mayıs kutlamalarında tüm halka yan yana olma çağrısı yaptı. Öte yandan Mersin’de 1 Mayıs için Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak kutlamalara izin çıkarken, yürüyüş yapılmasına izin verilip verilmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri; Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Mersin Şube binasında düzenlenen basın toplantısında tüm Mersinlileri 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına davet etti.

Platforma üye tüm sivil ve siyasi örgüt temsilcilerinin de katıldığı basın açıklamasına; CHP Mersin Milletvekilleri Serdal Kuyucuoğlu ve Hüseyin Çamak, HDP İl Eş Başkanı Hatice Şahin, CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, DİSK Genel- İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, SES Mersin Şube Eşbaşkanı Özge Göncü, BES Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya, Kristal – İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ahmet Engel, Yol İş Sendikası Mersin Şube Başkanı İrfan Gültekin, Tarım Orkam – Sen Mersin Şube Başkanı Kenan Hazar, Kültür Sanat – Sen Mersin Şube Başkanı İmam Özdemir, Petrol İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Murat Marangoz, Liman – İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Savaş Yetkin, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mersin Şube Başkanı Cevat Ulaş, Emekli – Sen Mersin Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu da destek verdi.

“HALKIMIZI SESİMİZİ GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri adına hazırlanan basın metnini okuyan Genel – İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, 1 Mayıs 2017 tarihinde saat 16.00’da Cumhuriyet Alan’ında gerçekleştirecekleri işçi bayramı kutlamalarına tüm Mersinlileri davet etti. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın verilen önemli bedeller sonucu kazanıldığını ifade eden Kemal Göksoy, “1 Mayıs’ın salonlara hapsedilmesine, yasaklarla kitlesinden koparılmasına karşı alanlarda işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma olarak kutlamak için, başkanlık hısı ile referandumda oru ve YSK eliyle hileyi öne çıkaranlara karşı demokrasiyi ve özgürlüğü savunmak için, AKP’nin yasaklarına, emek düşmanı politikalarına, sınır tanımaz sömürü ve baskı düzenine karşı durmak için, Ülkenin OHAL altında KHK’larla yönetilmesine keyfiyeti ve hukuksuzluğu meşrulaştırılmasına karşı durmak için, işten armalara işsizliğin yaygınlaştırılmasına 657 sayılı emekçilerin güvenceli çalışma ve kıdem hakkının gasp girişimine karşı durmak için, taşeronlaşmaya, özelleştirmeye, sendikasızlaştırmaya ve kamu personel rejimine hayır demek için sesimizi güçlerimizi birleştirmeye  1 mayıs pazartesi günü saat 16.00’da tüm halkımızı cumhuriyet alanında buluşmaya çağırıyoruz” cümlelerini kullandı.  



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA