Tarihi mekanlarda müzik ziyafeti var! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarihi mekanlarda müzik ziyafeti var!


 

Mersin’de 5-25 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenecek, “16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali”nde; kentin önemli tarihi mekanlarında cazdan, klasik batı müziğine uzanan çeşitlilikte bir repertuar yurtiçi ve yurtdışından gelen yıldız isimler tarafından seslendirilecek.

GİZEM EKİCİ

Bu yıl 5-25 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan; zengin sanatçı kadrosu ile Mersinlilere doyumsuz bir müzik ziyafeti sunacak “16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali (MUMF)” için geri sayım sürüyor.

Festival ile ilgili  tanıtım ve bilgilendirilme toplantısı düzenlendi. Kent protokolünün katılımı ile yapılan toplantıya MUMF Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı ve kurul üyeleri ev sahipliği yaptı.

“HALKIMIZ BU FESTİVALİ HAK EDİYOR”

Açılışta konuşan Yağcı, halk için yapılan festivalin idarecilerden gördüğü destek ile bugünlere geldiğini söyleyerek, sanatseverlerin bu yıl da Türkiye’nin efsane sanatçıları ve dünya festivallerinin gözde sanatçı ve müzik grupları ile müziğe doyacağını belirtti. Festivalin 2007 yılında Avrupa Festivaller Birliği’ne (EFA) kabul edildiğini hatırlatan Selma Yağcı, köklü bir kültür tarihi olan Mersin’in ve Mersin halkının etkinliklerin en kapsamlısını hak ettiklerini ifade etti. “Bu yıl 16.’sını düzenlediğimiz, halkımız için yaptığımız ve çok büyük bir destek bulduğumuz bir festivali yeniden hayata geçiriyoruz” diyen Yağcı, “Mersinimizin halkı bu festivali hak ediyor. Halkımız hep güzeldi. Hep en güzel şeyleri hak ediyordu. İdarecilerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizler bu işin gönüllü neferleriyiz. Biz halkımıza klasik müziği sevdirmek için çıkmadık yola. Biz halkımızı evrensellikle buluşturmak için bu işi yapıyoruz. Evrensellik çok seslilik demektir. Bu işi çok zor şartlar altında yaptık, parasız kaldık ama inatla yaptık. Bu festival 2007 yılında Avrupa Festivaller Birliği’ne kabul edilmişse uluslararası bir festivaldir. Türkiye’den EFA’ya kabul edilmiş 7 festivalden biriyiz. Halkımızı evrensellikle buluşturup, en sevdiği türküleri dinletip onu mutlu etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise yaptıkları konuşmalarda festivalin önemine dikkat çekerek, destek çağrısında bulundular.

GENÇ YETENEK ÖDÜLÜ AYLİN ÇELİK’İN OLDU

Festival sponsorlarına teşekkür plaketi sunumunun ardından, 2017 Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü’nü alan Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gitar Bölümü öğrencisi Aylin Çelik, katılımcılara kısa bir gitar dinleti sunarak, dinleyenlerini kendisine hayran bıraktı.

16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, sanatseverleri bu yıl da zengin bir repertuar ile karşılayacak. Yurtiçi ve yurtdışından gelen yıldız isimler ile önemli müzik gruplarının da içinde yer aldığı festival, 05-25 Mayıs 2017 tarihleri arasında Mersin’in önemli tarihi mekanlarında gerçekleştirilecek. Etkinliklerde cazdan, klasik batı müziğine uzanan çeşitlilikte bir repertuvar sanatseverler için seslendirilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA