Atıcı: Zaman kaybetmeden bertaraf edilmeli | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Atıcı: Zaman kaybetmeden bertaraf edilmeli


 

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Mersin’de fırtına nedeniyle etrafa yayılan zehirli atık krizi ile ilgili olarak yayımladığı yazılı açıklamada acil önlem alınması için yetkililere çağrıda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Akdeniz İlçesine bağlı Kazanlı bölgesinde yaşanan kimyasal atık krizine ilişkin yazlı açıklama yayımladı. Açıklamada yetkililere çağrıda bulunan Prof. Dr. Aytuğ Atıcı daha önceki dönemlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin Mersin’de 1,5 Milyon ton +6 değerlikli zehirli krom atığı olduğunun kabul edildiğini ve bu atıkların tamamının bertaraf işleminin ancak 2023 yılına kadar tamamlanacağı açıklamalarını hatırlattı. Yetkilileri göreve çağıran Prof. Dr. Atıcı, “AKP hükümeti, 1,5 milyon ton zehirli ve kanserojen krom atığıyla Mersinlileri kaderine terk ediyor ve 2023 yılına kadar bu zehirle birlikte yaşamamızı istiyor. Buna sessiz kalamayız. Derhal harekete geçilmeli ve bir an önce Mersinliler bu zehirden kurtarılmalıdır. Zehirli atıkların sadece Mersin’i, veya Türkiye’yi değil tüm Dünya’yı 10 kere yok edecek kadar bir büyük tehlikedir” cümlelerini kullandı.(bülten) 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA