Aleviler doğaya hayat vermek için fidan diktiler | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Aleviler doğaya hayat vermek için fidan diktiler


 

Mersin Cemevi adına hatıra ormanı oluşturmak amacıyla, Mersin Cemevi kadın kolları fidan dikme etkinliği düzenledi.

Toroslar ilçesinde bulunan şehir hastanesi arkası fidan dikme alanında gerçekleşen etkinliğe kadın ve çocukların ilgisi büyüktü.

Mersin Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin Dede’ “Alevi inancı doğaya, suya, toprağa değer vermiştir. Bizler bunu tahtacı Alevilerde görüyoruz.  Fethiye ve Tarsus’un Çamalan köyünde yaşayan Tahtacı Aleviler ağaç kesmeye gidildiği zaman öncelikle cem olurlar, birbirlerinden rızalık alırlar. Ormana gidildiğinde hangi ağaç en yaşlıysa ona niyaz olurlar ve o ağaçtan rızalık alınırdı.  Son yıllarda gittikçe nefes alanlarımız daraldı. Kentleşmeyle birlikte çocuklarımıza yeşil alan giderek azaldı.  Gençlerimize ve geleceğimize bırakacağımız en önemli eser ormanlarımız olmalıdır. Bugün burada emeği olan tüm canlara teşekkür ediyorum.’ Diye konuştu.

 Mersin Cemevi Kadın Kolları Başkanı Zeynep Kaya, “Geleceğe hayat veren biz kadınlar bugün çocuklarımızla beraber doğaya hayat vermek için bir araya geldik. Betonlaşmaya inat ormanlar oluşturalım sloganıyla bir araya geldik.  Dikilen fidanların barışa, sevgiye, özgürlüğe vesile olmasını temenni ediyorum. Bundan sonraki süreçlerde önemli faaliyetlerimiz olacaktır. Tüm Canların katkısını bekliyoruz. Bugün bu etkinliğin gerçekleşmesinde bize destek olan tüm kurumlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından fidanların nasıl dikilmesi gerektiği konusunda bilgiler veren yetkili kişinin ardından fidanlar belirlenen alana dikildi.

Fidan dikildikten sonra fidan dikmeye gelen canlar davul zurna eşliğinde halay çekti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA