ZEHİR Mİ SOLUDUK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZEHİR Mİ SOLUDUK?


 

Kazanlı Kromsan Fabrikası’nda içerisinde tehlikeli atıkların biriktirildiği branda, şiddetli fırtına nedeniyle yırtılınca; Sodyum Sülfat, Krom+6 ya da Kükürt olabileceği iddia edilen zehirli atıklar Kazanlı bölgesine dağıldı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Akdeniz İlçesine bağlı Kazanlı Bölgesinde fabrika sahasında biriktirdiği zehirli atıklar ile defalarca hem Türkiye’de hem de kentte gündem olan Krom - San fabrikasında tehlikeli atıkların üzerinin örtüldüğü brandanın şiddetli fırtına nedeniyle zarar görmesi sonucu Sodyum Sülfat (Na2SO4)veya Krom+6, ve Kükürt (S) olabileceği iddia edilen zehirli atıklar çevreye yayıldı. Kimya Mühendisleri Odası’ndan edinilen bilgiye göre şiddetli rüzgârında etkisiyle fabrika çevresine yayılan ve sarı yapışkan olduğu görülen kimyevi tozun Sodyum Sülfat, Krom+6 veya Kükürt olabileceği ve üç maddenin de tüm canlılar için zehirli olduğu uyarısı yapıldı.

“GÖRDÜĞÜMÜZ TOZ NORMAL BİR TOZA BENZEMİYOR”

Zehirli atıkların Kazanlı’da çevreye yayılmasının ardından Gazetemize bilgi veren Kazanlı Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Nurettin Yiğit, “Çevreye fabrikadan sarı yapışkan bir tozun yayıldığını gördük. Fabrika’nın kapısının önüne aracımız ile geldiğimizde içeriye giremeyeceğimizi söylediler. Ancak kapının önünden çadırın yırtıldığını ve çadırın içerisinden sarı bir tozun etrafa yayıldığını gördük. Orada daha önceden de zehirli Krom+6 atığı vardı. Üzeri brandayla örtülmüş. Ancak branda rüzgarın etkisi ile yırtılınca bu zehirli atıklar Kazanlı çevresine yayıldı. Bu durum Kazanlı’da yaşayan halk için büyük bir tehlike arz etmektedir. Fabrika yetkilileri ile görüştük. Ancak bize fabrikanın tozları olduğunu söylediler. Ancak bizim gördüğümüz toz normal bir toza benzemiyor. Bu toz sarı ve İnce bir kil kıvamında. Krom+6 atığını zaten mini dağlar şeklinde fabrikanın çevresinde biriktiriyorlardı. Üzerini de sadece bir branda ile kapattılar.  En azından bu zehirli atıkların geçici bir süre etrafa yayılmasını engellemiş oldular. Bu brandaların bir ömrü var. Bu branda bugün yırtıldığına göre kullanım ömrünü tamamladığı anlaşılıyor. Bu atıklar şuanda çevreye yayılıyor. Hem insanlar için hem bitkiler hem de hayvanlar için tehlikeli bir olay yaşıyoruz” cümlelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA