CHP’den coşkulu 23 Nisan kutlaması | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’den coşkulu 23 Nisan kutlaması


 

Mersin’de fırtına nedeniyle 23 Nisan kutlamalarının iptal edilmesine tepki gösteren CHP il yönetimi Cumhuriyet Meydanı’nda coşkulu bir tören düzenledi.

Haber Merkezi

Mersin Valiliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bir alışveriş merkezinin amfi tiyatrosunda düzenleneceğini duyurmuş, ancak fırtına riski nedeniyle kutlamaları iptal etmişti. Karara tepki gösteren CHP, önceden bildirdiği programını bozmadı ve sert rüzgara rağmen Cumhuriyet Alanı’nda alternatif bir kutlama etkinliği düzenledi.

Kutlama programı kapsamında CHP ve çeşitli dernekler Atatürk anıtına çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu. CHP Mersin l Başkanı Abdullah Özyiğit, valiliğin, bayram programlarını iptal etmesine tepki gösterdi ve “Zaten bayramın bu alanda kutlanmaması kararı vardı, bir alışveriş merkezinin amfi tiyatrosunda kutlama düşüncesi vardı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı davette Atatürk arka sayfada yer almaktaydı. Davetiyede 15 Temmuz figürünün hakim kılınması ulusal bayramlarımızın, milletin kanıyla, canıyla elde ettiği bayramların ötelenmesi algısını oluşturuyor. Mersin’de rüzgar var mı var ama kimse uçmuyor. Programların iptal edilmesi doğa koşullarına bağlandı ama rüzgar, fırtına demeden burada kutlama yapanlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Alternatif 23 Nisan kutlamalarında Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Eğitim-İş, Genel Sağlık İş, Yerel Hizmet-Sen, Çevre Dostları Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Sokak Çocukları Derneği de destek verdi. Dernekler adına hazırlanan açıklamayı okuyan Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, “Başta öğretim birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte, çağdaş eğitim hedefi terk edilmektedir. Türkiye büyük bir karanlığa doğru sürüklenmektedir” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından bir grup çocuk Atatürk Anıtı önünde toplanarak öğrenci andını okudu. Çocuklar “Bitti sandınız, HAYIR, cumhuriyet bizimle yaşayacak’ yazılı bir pankart açtı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA