Mersin’de çocuklar ‘Çocuk Festivali’nde coştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de çocuklar ‘Çocuk Festivali’nde coştu


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği 1. Mersin Çocuk Festivali, Mersinli çocuklar tarafından coşkuyla karşılandı.

CNR EXPO Fuar Alanı’nda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katılımı ile başlayan festival iki gün boyunca devam edecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın heyecanına heyecan katmak için düzenlediği Mersin Çocuk Festivali’nin ilkini bu yıl düzenledi.

Festivalde yaptığı açılış konuşmasında bölge insanlarını ortak bir paydada birleştirme gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığımız çocuk festivalimize hoş geldiniz. Bizler yerel yöneticiler olarak geçmiş ile gelecek arasında köprü olmak zorundayız. Tarihini, milli duygularını yaşatmayan milletlerin devamı da olmaz. Görev yaptığımız bölgede insanlarımızı birbirine yaklaştırmak ve yakınlaştırmak gayreti içerisindeyiz. Ortak bir payda etrafında birleştirmek gayreti içerisindeyiz” dedi.

Konuşmasının devamında çocukların bilgili ve birikimli bireyler olarak yetişmeleri gerektiğine vurgu yapan Başkan Kocamaz, “Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin bilgili ve birikimli bireyler olarak yetişmeleri gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Teknoloji baş döndürücü bir hızla gelişiyor ve buna ayak uydurmak zorundayız. Gençlerimizin, çocuklarımızın mutlaka okuyup, araştırması gerekir. Bir kez daha çocuklarımızın bu güzel bayramını kutluyorum. Bu topraklar üzerinde şanlı al bayrağın altında hür ve bağımsız yaşamamız gerektiğini söylüyorum” şeklinde konuştu.

MASKOT EKİBİ, TİYATRO, SİRK KORTEJİ VE DAHA PEK ÇOK ETKİNLİK BU FESTİVALDE

CNR EXPO Fuar Alanı’na yayılan etkinlik kapsamında maskotlar, palyaço bandosu, sirk korteji gezici olarak çocuklarla ilgilenirken, kurulan dev sahnede dans gösterileri, Niloya, Cozurtan İkizler ve pek çok maskotun eğlenceli etkinlikleri yer aldı. Halat çekme ve çuval giyme yarışlarının da düzenlendiği sahnede ebeveynler de çocukları ile eğlenceli dakikalar yaşadı.

Yüz boyama etkinliği ile başlayan festivalin ilk günü, gezici maskotların oyunları ve dansları ile çocukları eğlendirmesiyle devam etti. Palyaço bando ekibinin seslendirdiği neşeli şarkılar eşliğinde dans eden çocuklar doyasıya eğlendi.

Kafkas dans grubunun dans gösterisi sonrası Psikolog Pınar Yılmaz Kayrak, “Öğrenme Beyinde Nasıl Oluşur” konusu ile ilgili ailelerle bir söyleşi düzenledi.

Cozurtan İkizlerin sahneye çıkmasıyla eğlenceleri katlanan çocuklar, ikiliyi ilgiyle izledi. Son zamanların hit parçaları eşliğinde çocukları eğlendiren Taner ve Caner kardeşler çeşitli eğlence figürleri ile çocukların beğenisini topladı.

Sirk kortejinin eğlenceli dans gösterileri ve Kafkas dans grubunun gösterisinin devamında Boğaziçi Aile Danışmanlık Merkezi’nden Psikolog Burak Aslan tarafından ailelerle “Sevgili Teknoloji Rica Etsem Çocuğumu Bırakır Mısın?” konulu söyleşi düzenlendi.

Aynı anda pek çok etkinliğin sürdüğü festivalde çocukların heyecanla beklediği ve en sevdiği çizgi film karakteri Niloya sahneye çıkarak, çocuklara eğlence dolu dakikalar yaşattı. Hikayesi, şarkısı ve sahne gösterisiyle çocukların beğenisini toplayan Niloya, hem eğlendirdi hem eğitti.

İki gün sürecek olan festivalin ilk günü yoğun ilgi görürken, 23 Nisan heyecanını paylaşmak isteyen aileler ve çocuklar festival alanını doldurdu.

“MERSİN’DE İLK DEFA ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL DÜZENLENDİ”

Kardeşi ile festival alanını gezen Gizem Saimkaplan, “Çok güzel bir gündü. Çok eğlendik. Çocuklar için yapılan oyun alanı çok güzeldi. Her şeyi ile çok güzel bir festival oldu. Çocuklar deli gibi eğlendi. Halat çekme yarışmaları oldu hatta kardeşim de katıldı. Büyükşehir Belediyesi’ne böyle bir festival düzenlediği için çok teşekkür ederiz” dedi.

Mersin’de ilk defa böyle bir festival düzenlendiğini söyleyen İbrahim Fidan, “Ben de çocuklarımı getirdim. Festivali şahane buldum. Mersin’de ilk defa çocukların eğlenebileceği bir festival düzenlendi. Her yaştan çocuğa hitap eden değişik oyun grupları vardı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’na bu festival için özellikle teşekkür ediyorum. Çocuklarımız mutlu oldu. Onlar mutlu olunca biz de mutlu olduk” şeklinde konuştu.

Birbirinden farklı ve eğlence dolu etkinliklerin yer aldığı festival iki gün boyunca 10.00-20.00 saatleri arasında devam edecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA