Minik çocukların 23 Nisan coşkusu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Minik çocukların 23 Nisan coşkusu


 

Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi’nde çocukların gerçekleştirdiği 23 Nisan etkinliği büyük coşkuya sahne oldu.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, okula ismini veren hayırsever Bircan Tüfekçioğlu ve ailelerin katıldığı etkinlikte miniklerin gösterileri büyük beğeni topladı. Ailelerinde ortak olduğu coşku ile minikler, yaptıkları dans gösterileriyle büyük alkış aldı.

Çağdaş ve Atatürkçü bir eğitim çizgisinin benimseyen Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi çocukları gösterilerinde, Atatürk sevgisi, Türkiye ve Türk dilini öne çıkardılar. Sevgi Çiçekleri sınıfı, ‘Ateş Böceği Dansı’, Kum Zambakları sınıfı ‘Neşeli Palyaçolar’ dansı, Özgür Kelebekler sınıfı ‘Bayrak Rondu’, Mezitlinin Filizleri sınıfı, ‘Arı Rondu’, Barış Güvercinleri sınıfı ‘Türkiyem’ dansı, Güneşin Çocukları sınıfı, ‘Ana Dilsiz Kalırsam’ dansı, Mutlu Mezitli Sınıfı ‘Sen Türk Çocuğusun’ dansı ve Cumhuriyet Çocukları Sınıfı ise İzmir Marşı gösterisini gerçekleştirdiler.

Törende Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan emekli öğretmen İbrahim Arslan ise okuduğu şiir ile duygulu anların yaşanmasına yol açtı.

Okul Müdürü Nezaket Aktaş da günün önemini anlatan bir konuşma yaptı.

4 ve 5 yaş sınıfı çocuklarından oluşan minikler korusunun söylediği İngilizce ve Türkçe şarkılarla sona eren etkinlikte konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Dünyanın en güzel ve en anlamlı bayramını coşkuyla kutluyor olmaktan dolayı duyduğu gururu dile getirdi. Türkiye’nin değerlerine, Atatürk İlke ve Devrilerine sahip çıkmanın her Türk vatandaşının görevi olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Büyük bedeller ödenerek gerçekleştirilen bu kazanımlardan asla vazgeçmemeliyiz. Çocuklarımızı yetiştirirken, ülkesini seven çağdaş ve demokratik değerlere saygılı bireyler olmaları için özen göstermeliyiz. Biz bu okulu yaparken, hayırseverimiz Bircan Tüfekçioğlu Hanımefendi ile gerçekleştirdiğimiz protokol ile burasının Atatürk İlke ve Devrimlerine sahip çıkan, Cumhuriyet değerlerini koruyan bir okul olmasını imza altına aldık” dedi.

Törenin sonunda çocuklar ve aileleri ile fotoğraf çektiren Başkan Neşet Tarhan, çocuklara okulun adını taşıyan çanta hediye etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA