“Güvenirliğini kaybetti!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Güvenirliğini kaybetti!”


 

Referandum günü YSK’nin “mühürsüz oyların geçerli sayılması” kararına tepkiler gelmeye devam ediyor. Mersin’de Viranşehir’de bir araya gelen yüzlerce yurttaş YSK’yı protesto etti.

SONER AYDIN

Mersin'de de Mezitli ilçesi Viraşehir Sahili'nde bir araya gelen yurttaşlar şaibeli olduğu öne sürülen referandum sonuçlarını protesto etti. Yurttaşlar “Hayır daha bitmedi yeni başlıyor” dövizlerinin yanı dün sıra sabah saatlerinde gözaltına alınan Sendika.org editörü Ali Ergin Demirhan'ın gözaltına alınmasına tepki olarak “Hayır. Sendika.org susmayacak” dövizleri taşıdı.

Burada grup adına kısa bir açıklama yapan CHP Mersin İl Gençlik Örgütü Başkanı Ethem Güzel, YSK Başkanı Sadi Güven’in güvenirliğini yitirdiğini savundu. “YSK Başkanı Sadi Güven’e bence Sadi Güvenme diyelim artık” diyen Güzel, “Bugün kendisine seçim sonuçları ile ilgili bir soru yöneltildiğinde “Ben siyasetçi değilim, konuşamam” diye cevap verdi. Sen siyasetçi değilsen siyasetçilerin işine de karışmayacaksın, yasalara da karışmayacaksın. Senin böyle bir hakkın olamaz. Hakimsen hakimliğini bileceksin. Biz de gençsek gençliğimizi bileceğiz ve geleceğimize sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

“HALKIN İRADESİ GASP EDİLDİ”

Referandumun tarihe kara bir leke olarak geçtiğini dile getiren CHP Mezitli Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Gök ise, “Halkın kutsal olan oy kullanma hakkı gasp edilmiştir. Adı Yüksek olan ama kendisi her şeye rağmen taraf tutan Yüksek Seçim Kurulu bugün burada, bu ülkeyi ayrıştırmış ve kutuplaştırmıştır. Bağımsızlığını, tarafsızlığını kaybetmiştir. Bu sadece Türkiye’de değil tüm dünyanın gözünde yok sayılmış, yok hükmünde bir seçimdir. Mühürsüz oy pusulalarıyla, son dakika yaptıkları yasa değişiklikleriyle, 2 buçuk milyon mühürsüz oy pusulalarını kabul etmesiyle bunu burada hepimize, bütün ülkeye göstermiştir. Buradan YSK’yı kınıyorum ve bu seçimi tanımadığımızı burada beyan ediyorum. Cumhurbaşkanı daha başkanlık seçimleri gelmeden asıl duruşunu ortaya koymuştur. Bu sürece müdahil olmuştur. Bu neyin hırsıdır, neyin korkusudur hala anlayabilmiş değiliz. Vatandaş, devletin tüm imkanlarını kullanarak AKP tarafından kandırılan bir hükümetle karşı karşıyadır. Bugün OHAL devam ediyor, oysa seçim vaatleri arasında sıkıyönetim kalkacak diye naralar atıyorlardı. Daha ilk günden sözünden dönen bu hükümete daha nasıl güvenebiliriz bilmiyoruz. Geleceğimize kelepçe takmaya çalışanlara tepkimizi göstermek için burada toplandık. Bir arada kalmaya, Atatürk devrimlerini korumaya devam edeceğiz” dedi.

Atılan sloganların ardından yapılan açıklama ile eylemini sonlandıran grup, alkışlarla dağıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA