Suudi Arabistanlı hastalar Çukurova’ya gelecek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Suudi Arabistanlı hastalar Çukurova’ya gelecek


 

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Kral Fahd Hastanesi’nin başhekimi Prof. Dr. Hasan Shacfe, işbirliği için Çukurova bölgesindeki hastaneleri ziyaret etmeye devam ediyor.

Son 10 yıldır sağlık turizmi için önemli adımların atıldığı Çukurova bölgesine Ortadoğu’dan gelen hasta sayısını artıracak yeni bir gelişme yaşanıyor. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Kral Fahd Hastanesi’nin başhekimi Prof. Dr. Hasan Shacfe, işbirliği için Çukurova bölgesindeki hastaneleri ziyaret etmeye devam ediyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı olan Prof. Dr. Hasan Shacfe, Medical Park Tarsus Hastanesi ziyaretinde “Çukurova İstanbul’dan daha cazip” açıklamasında bulundu.

ADANA VE MERSİN HASTANELERİNİN YÖNETİCİLERİNİ SUUDİ ARABİSTAN’A BEKLİYORUZ
Prof. Dr. Hasan Shacfe, ziyaret sırasında yaptığı açıklamalarda ülke olarak sahip oldukları hastane olanaklarının yetersiz kaldığı durumlarda hastaları Adana ve Mersin’e sevk etmek istediklerini, bunun için de hangi hastanede hangi imkânların olduğunu görmek için bir süreliğine bölgede olduklarını belirtti. Prof. Dr. Shacfe, “Gittiğim hastanelerin hekim ve diğer sağlık kadroları, altyapıları, deneyimleri gayet iyi. Hepsinde ilgiyle karşılandık. Hastane yöneticileri, sundukları hizmetler hakkında bilgi verdi. Bundan sonraki süreçte de Adana ve Mersin hastanelerinin yöneticilerini Suudi Arabistan’a bekliyoruz. Ayrıca Adana ve Mersin’in ülkemize mesafe avantajı var. Ayrıca kültürel yakınlık büyük avantaj. Diğer yandan bölgeye tedavi için gelen kişiler ve yakınlarının birçok tarihi ve turistik yeri birkaç gün içinde gezebilmeleri mümkün. Türkiye’nin en önemli sağlık merkezlerinden biri olan İstanbul da Ortadoğulu hastalar için bir alternatif. Ama İstanbul’da hem sağlık hizmetleri biraz daha maliyetli, hem mesafe daha fazla, hem de hastaları ve yakınlarını rahatsız eden trafik gibi bazı sorunlar var” dedi

SADECE YURT İÇİNE DEĞİL, YURT DIŞINA DA AĞIRLIK VERMELİ
Kral Fahd Hastanesi’nin başhekimi Prof. Dr. Hasan Shacfe’ye Medical Park Tarsus Hastanesi hakkında ayrıntılı bilgi veren Genel Müdür Ahmet Egin ise Çukurova bölgesinin sağlık turizminde bundan öncekilerden daha büyük ve hızlı adımlar atması gerektiğini söyledi. Egin, “Bölgemizdeki kamu ve özel sektör sağlık kurumları, sadece yurt içine değil, yurt dışına da ağırlık vermeli. Yabancı hastalar gerek ekonomik, gerekse kültürel açıdan bölgemize çok katkı sağlayacaktır. Biz Medical Park Tarsus olarak uzun bir süredir yabancı hastalara sağlık hizmeti veriyoruz. Suudi Arabistan’dan gelen talepleri karşılamak için de özel çalışma başlattık” dedi.(bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA