“Kararı tanımıyoruz!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Kararı tanımıyoruz!”


 

Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı ‘mühürsüz oy’ kararına Mersin’de tepkiler giderek artıyor. Mersin’de bir araya gelen çok sayıda yurttaş, YSK’nın kararını tanımayacaklarını söyledi.

SONER AYDIN

Mersin’de CHP, sivil topum kuruluşları, emek örgütleri tarafından başlatılan protesto eylemleri sürüyor. Akşam saatlerinde Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen çok sayıda yurttaş Cumhuriyet Meydanı’na yürümek istedi ancak yürüyüşe OHAL gerekçesiyle izine verilmedi. Yoğun güvenlik önlemi altında yapılan protesto eyleminde sık sık, “Hayır bitmedi yeni başlıyor”, “Direne direne kazanacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.

“OYUMUZA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Emekçiler adında söz alan Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, Yüksek Seçim Kurulu’nun almış olduğu kararı hukuksuz olarak değerlendirdi. Referandum süresince emekçiler olarak çalışma yürüttüklerini sözlerine ekleyen Göksoy, “Bizim de safımız çocuklarımızın, ülkemizin, işçilerin geleceği için ‘Hayır’dı. Biz bu ‘Hayır’ çalışmalarından sonra emeğimizin çalındığını görüyoruz. Günlerdir insanlar oy pusulalarının mühürlü olmamasından dolayı sokakta. Yüksek seçim kuruluna buradan soruyoruz, siz akşam kalkıp sabah karar mı verdiniz? Seçim çalışmaları yeni başladı da böyle bir karar aldınız. Burada talimatla iş yapanlara karşı oyumuza bugün de sahip çıkacağız yarın da” diye konuştu.

“ANAYASALAR UZLAŞI METİNLERİDİR”

Mersin Birlikte Hayır Diyor Oluşumu Sözcüsü, BES Şube Başkanı Yusuf Kaya yaptığı konuşmada referanduma eşit olmayan şartlarda gidildiğini söyledi. Anayasaların uzlaşı metinleri olduğunu dile getiren Kaya, “Bu anayasa hukukçularla, akademisyenlerle, emek örgütleriyle danışılarak yapılmalıydı. Ama bize dayatılmak istenen diktatörlük. Biz bu diktatörlüğe dur demek için sokağa çıktık” dedi.

CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Güzel burada yaptığı konuşmada, Yüksek Seçim Kurulu’nun referanduma ilişkin itirazları reddettiğini hatırlatarak, “Adaleti yukarda bulamazsak sokakta aramaya devam edeceğiz” dedi. CHP Mersin Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler de, “Referandum öncesinde sıkıyönetim kalkacak dediler, referandumdan hemen sonra OHAL’i 3 ay daha uzattılar” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA