Yüksekdağ’ın duruşması 15 Haziran’a ertelendi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yüksekdağ’ın duruşması 15 Haziran’a ertelendi


 

Milletvekilliği düşürülen HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ, hakkında 8 yıla varan hapis cezası istenen davanın duruşmasına davaların yoğunluğu gerekçesi ile katılmadı. Mahkeme heyeti duruşmayı 15 Haziran tarihine erteledi.

Haber Merkezi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın 2016 yılında Mersin İl Örgütü Olağan Kongresi ve 2016'da katıldığı Nevroz etkinliğinde yaptığı konuşmadan dolayı hakkında "Örgüt Propagandası Yapmak" ve "Türk Milletini, Cumhuriyeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisini Alenen Aşağılama" suçlaması ile 8 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın dördüncü duruşması görüldü. Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Yüksekdağ, sağlık sorunları ve dava yoğunluğun nedenleriyle katılmadı. Duruşmaya Yüksekağ’ın avukatları ve partililer takip etti.

Kimlik tespitinin ardından ilk söz verilen avukat Özgür Çağlar, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) dokunulmazlıklara ilişkin Meclis’te kabul edilen yasa tasarısının iptali için yapılan başvuru nedeniyle davanın görülmesinin bekletilmesi yönünde karar verilmesini istedi. Yine yargılamaya konu olan maddi geçeğin araştırılması konusunda mahkemenin gayret sarf etmediğini ifade eden Çağlar, araştırmanın Yüksekdağ’ın lehine olan delillerin toplanması kapsamında yapılmadığını dile getirerek, araştırmanın bu yönde genişletilmesi talebinde bulundu.

Ardından söz alan avukat Mehdi Zana Akkaya da, Anayasa’nın 83’üncü Maddesinin dikkate alınarak yapılan konuşmaların kürsü sorumsuzluğu kapsamında değerlendirilmesini ve davanın düşürülmesi gerektiğini söyledi. Konuşmaların tamamen düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirten avukat İbrahim Cinbaş da, Yüksekdağ hakkında beraat kararı verilmesini istedi.

Ardından iddia makamına söz verilirken, iddia makamı Yüksekdağ’ın Meclis’te yaptığı konuşmaların dökümünün istenmesine, davanın AYM kararının gelmemiş olması nedeniyle bekletilmesi kararı ile davanın düşürülmesi ve Yüksekdağ’ın beraatına dair taleplerin reddedilmesine karar verilmesini istedi.

Talepler hakkında yapılacak savunmaların beklenmesi ve savunmaların yapılmasının ardından karar verilmesine kanaat getiren mahkeme duruşmayı 15 Haziran tarihine erteledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA