“Seçimde hile vardır” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Seçimde hile vardır”


 

Referandum sonuçlarını değerlendiren CHP Mersin İl Başkanı Özyiğit, “Bu seçimi meşru görmüyoruz ve bu seçimin iptal edilmesini istiyoruz. Bu seçimde hile vardır. Bu seçimde hukuksuzluk vardır, bu seçimde bir anlayışın ve tek adamlığın meşruluğu vardır. Bu seçim iptal edilmelidir” dedi.

SONER AYDIN

Anayasa Değişikliği referandumunda yüzde 65 ‘Hayır’ çıkan Mersin’de siyasi partilerin, STK’ların, emek örgütlerinin Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) ‘mühürsüz oy’ açıklamasına tepkileri devam ediyor. Dün İl Seçim Kurulu’na itiraz dilekçelerini sunan CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, parti binası önünde referandum sonuçlarını değerlendirdi. Mersin’de aldıkları yüzde 65’lik ‘Hayır’a sevinemediklerini dile getiren Özyiğit, “Bu referandumda kazanılan zafer, demokrasiyi savunan her kesimin, güçlerin hayır oyu kullanan milletindir” diye konuştu.

 “YSK MEŞRULUĞUNU KAYBETTİ”

Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim esnasında aldığı kararla meşrululuğunu ve saygınlığını küçülttüğünü savunan Özyiğit şöyle devam etti: “Hepimizin, hatta dünyanın bildiği şekli ile bu Yüksek Seçim Kurulu bu referandum seçimini tartışılır hale getirmiştir. Seçim kanunundaki düzenleme gayet açık ve nettir. ‘Mühürsüz, zarf ve oy pusulaları kullanılamaz, kullanılmışsa geçersiz sayılır’ bu hüküm ihlal edilmiş, seçim kurulu bu kararı ile tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Bu karar düzelmezse yıllarca hukuk dışı bir karar olarak ve tartışılarak insanların, kamunun ve tüm dünyanın vicdanını sızlatacaktır ve ülkemiz hukuk tanımayan, adaleti hiçe sayan, itibarsız bir ülke olarak çağdaş ülkelerden soyutlanacaktır. Yüksek Seçim Kurulunun üyeleri bu kararla devletin, bağımsızlığına, sosyal hukuk devleti temel ilkelerine darbe vurmuşlardır. Devletleri güçlü kılan, itibar kazandıran hukukun üstünlüğüne ve yargının bağımsızlığına uygun kararlar alarak davranmakla mümkündür. Devlet millet için vardır. Devlet ve kurumlar bir kişinin, bir zümrenin, bir anlayışın temsilcisi olamaz, onlar göre hareket edemez. Ne yazık ki bu ülkede devletin tüm kurumları evet için millet ise hayır için kampanya yürütmüş, sandığa gitmiştir.”

“SEÇİMDE HUKUKSUZLUK VAR”

Hukuki sürecin sonucunu bekleyeceklerini dile getiren Özyiğit, “Bildiğiniz gibi dün tüm Türkiye’de itirazlarımız yaptık. Bu seçimi meşru görmüyoruz ve bu seçimin iptal edilmesini istiyoruz. Bunu n için tüm hukuki ihlaller yanı sıra YSK’nın almış olduğu karar seçimin iptali için gerekli olan maddi temelleri sağlamıştır. Bu seçimde hile vardır. Bu seçimde hukuksuzluk vardır, bu seçimde bir anlayışın ve tek adamlığın meşruluğu vardır. Bu seçim iptal edilmelidir. Buradan sesleniyorum! YSK halkın itirazlarına tepkilerine ve halkın kararına uyarak yanlıştan dönüp Anayasal hükümleri içerisinde kararını vermelidir. Mühürsüz seçim olarak tarihe geçen bu referandum seçiminin iptali kaçınılmazdır, Gereklidir, zorunludur. Bu ülkede sandığa gidip vatandaşlık görevini yerine getiren, oy veren herkesin vebali, namusu, onuru ve şerefi devletin ve YSK’nın iki dudağı arasında olmamalıdır. Tek adamın ve 11 kişiden oluşan kurul üyelerinin siyasi ikballeri için de olmamalıdır. Oy, mühür namustur, şereftir, güvendir, itibardır, saygıdır, iradedir, meşruluktur ve bu ülkenin birliği bütünlüğüdür” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA