“Oyumuza sahip çıkıyoruz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Oyumuza sahip çıkıyoruz”


 

Mersin’de yüzlerce kişi YSK’nın mühürsüz oy pusulası kararına tepki gösterdi. Referandumun meşru olmadığını savunan yurttaşlar, seçimin iptal edilmesini istediler.

SONER AYDIN

Mersin’de akşam saatlerinde Özgecan Aslan Meydanı’nda (Barış Meydanı) düzenlenen eylemde ‘Hayır’ yazılı döviz ve pankartlar açan yüzlerce kişi, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Direne direne kazanacağız”, “Hayır bitmedi daha yeni başlıyor”, ‘YSK şaşırma sabrımızı taşırma’ sloganları attı. Referandumda çıkan sonucun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Anadolu Ajansı (AA) tarafından manipüle edildiğini savunan yurttaşlar, referandumun iptal edilerek yenilenmesini talep etti.

“BU REFERANDUM MEŞRU DEĞİLDİR, KABUL ETMİYORUZ”

Meydanda bir araya gelen yurttaşlara hitap eden Mersin Hayır İnisiyatifi sözcüsü ve BES Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya, referandumun eşit olmayan koşullarda gerçekleştirildiğini savundu. Eşit olmayan koşullarda gidilen referandumun sonucunun YSK tarafından manipüle edildiğini, sonuçları tanımayacaklarını dile getiren Kaya, “Bu referandumun sonucu meşru değildir ve tanımıyoruz. Eğer oyumuza, geleceğimize, ülkemize sahip çıkarsak güneşli gözler güzel günler bizi bekliyor olacak. Bir yanda devletin bütün imkanlarını kullanarak ‘Evet’e çalışanlar diğer yanda parlamenter demokratik sisteme inanlar arasında geçti bu referandum. Bu referandum meşru değildir, kabul etmiyoruz, oyumuza geleceğimize sahip çıkıyoruz” dedi.

“YSK, ÇİFTE STANDART UYGULUYOR”

Kitleye hitap eden CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit ise, yurt dışı mühürsüz oyları kabul etmeyen Yüksek Seçim Kurulu’nun yurt içi oyları kabul ederek iki farklı kararın altına imza attığını belirtti. Halkın sonuçları tanımadığını, seçimlerin yenilenmesi gerektiğini savunan Özyiğit, “Devletin bütün imkanlarını kullanarak halkın üzerinde etki yaratmaya çalışan anlayışa karşı demokratik hakkımızı kullanarak yüreğimizle mücadele ettik ve biz kazandık. Burada Mersin’in dinamikleri, kadınlar, gençler, STK’lar, emek örgütleri var. Bunlar Cumhuriyeti ve çocuklarının geleceğini düşündü. Adil bir seçim olsun istedik, halk neyi istiyorsa o olsun dedik ama suyu başından kesmişler. Bu referandumda iki farklı karar veren anlayışla karşı karşıyayız. Yurt dışı oylarında mühürsüz zarfları kabul etmeyen YSK, yurt içi mühürsüz zarfları kabul etmiştir. Halkımız bu seçimi tanımadığını, seçimin yenilenmesi gerektiğini söylüyor. Bu referandum halkımızı ikiye bölmüştür. Hukuktan, meclisten, halkın iradesinin üzerinden hiçbir kurum üstün değildir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA