Tarih, doğa ve kültüre açılan kapı; Toroslar | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarih, doğa ve kültüre açılan kapı; Toroslar


 

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Turizm Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, Mersin’in deniz, doğa ve yayla turizmine cevap verebilecek önemli bir kent olduğunu belirten Başkan Tuna, ancak yeterli tanıtımın yapılamamasından dolayı turizm yönünden zayıf kalındığını kaydetti.

Göreve geldikleri 13 yıldan bu yana gerçekleştirdikleri çalışmalarda tarihi ve kültürel değerlere sahip çıktıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Hamit Tuna, amaçlarının Toroslar’da yayla ve eko turizmini ön plana çıkarmak olduğunu söyledi.

Tarihi ve turistik mekanlarda gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Hamit Tuna: “İlçemiz sınırları içerisinde bulunan ve kentimiz için ulusal ve uluslararası öneme sahip bir kültür mirası olan Yumuktepe Höyüğü’nün ulusal ve uluslar arası alanda tanıtılması ve turizme kazandırılması amacıyla Mersin Üniversitemizle ortak bir proje hayata geçirdik. Höyüğü çekim merkezi haline getirmek amacıyla höyük çevresinde yaptığımız yürüme yolları ve peyzaj çalışmalarının yanı sıra Osman Muzaffer Koçaşoğlu parkında Yumukte Höyüğü Ziyaretçi Merkezini hizmete açtık. Turizmci arkadaşlarımızın da ifadesine göre özellikle kurvaziyer turizminin gelişmesi ile birlikte kent merkezine yakın olan Yumuktepe’nin doğru tanıtıldığında turizme katkı sağlayacağına inanıyorum. Yine ilçe sınırlarımız içerisindeki Aladağ ile Hacgediği Mahallelerimiz arasında bulunan tarihi Kızılgeçit Köprüsü’nü yaptığımız peyzaj ve düzenleme çalışmaları ile gün yüzüne çıkardık. Ayrıca Çağlarca Mahallemizde bulunan Sunturas Şelalesi çevresinde de gerçekleştirdiğimiz bakım, onarım ve peyzaj çalışmalarıyla şelale Mersin’in en önemli tarihi ve turistik mekanlarından biri haline geldi” dedi.

İnsanların artık alışılmış kent yaşamının dışında doğayla iç içe zaman geçirmek ve sosyal faaliyette bulunmak istediklerini kaydeden Başkan Tuna; “6360 sayılı Büyükşehir yasasıyla genişleyen coğrafyamız 5 bin 200 hektardan 108 bin hektara ulaştı. 32 köy ve beş beldemiz mahalleye dönüşerek belediyemize bağlandı. Toroslar’ın köyleri mahalle oldu ama doğal yaşama zarar vermeden köy yaşantısının devam etmesini istiyoruz. Ama fiziki anlamda da merkez mahallelerimizde ne varsa aynısı olması için de gerekli çalışmaları yapıyoruz. Toroslar Belediyemizin bir sahil kıyısı yok ama yaklaşık 300 bin insanımızın yaşadığı Toroslar’da yayla ve eko turizmini geliştirmek suretiyle bölgemize katma değer sağladığımız bir takım çalışmalarımız oldu. Yeni genişleyen coğrafyamızda, beş kalemiz belediyemiz hizmet alanımıza dahil edildi. Bu kalelerimizden biri olan Soğucak Mahallemizdeki Belenkeşlik kalesinin revize edilmesiyle ilgili bir çalışma yaptık ve bu çalışma sonunda çok güzel bir eseri ortaya çıkardık. Diğer kalelerin de revizyon çalışmalarını devam ettiriyoruz. Güzelyayla’da bir sosyal tesisimiz var.

Onun yanında projelerimiz arasında yer alan Bungalov Yayla Evleri’ni yapacağız. Yazın ve karın yoğun yağdığı kış aylarımızda insanlarımızı inşallah bu tesislerimizde konaklatacağız. Günü birlik turlar yaparak ilçemizdeki tarihi ve doğal güzellikleri görülmesini ve doğal meyve ve sebzeleri yerinde alınmasını sağlayacağız. Aynı zamanda insanlarımızın yörük yaşamını da tanımaları için 2 bin 200 rakımlık platoda, dümbelek boğazının üstünde çadırlar kurarak, yörük turizmini yaşatmayı ve etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Toroslar Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Turizm Çalışma Komisyonumuz da; ilçemizde yayla ve eko turizmi ile ev pansiyonculuğunu geliştirmek amacıyla bir takım çalışmalar yapmaktadır” dedi.

“Hayata geçirdiğimiz ve hayal ettiğimiz çalışmalarla amacımız  özlenen doğal yaşantıyı Toroslar’da herkese göstermektir” diyen Başkan Tuna: “Doğal yaşamın içerisinde olmak isteyen insanlarımızı Toroslarımıza bekliyoruz. Sloganımız da Toroslar, doğaya açılan kapı” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA