“ŞAİBE VAR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ŞAİBE VAR!”


 

CHP Silifke Başkanı Bünyamin Uçar, ilçe genelinde %65 oranında ‘Hayır’ oylarının yüksek olduğunu, ülke genelinde ise toplumun en az %50’sinin anayasa değişikliğine ‘Hayır’ dediğini açıkladı. CHP’li Uçr, referandumu ‘Şaibeli’ olarak değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke Başkanı Bünyamin Uçar, sandığa giden bütün yurttaşlara teşekkür etti. Referandum sürecinde yoğun mesai harcayan partililere de teşekkür eden CHP’li Uçar, “Elbette ki gayri meşru bir seçim sonucunu vicdanen kabul etmek mümkün değildir. AKP’nin beklediği oyları alamaması, ilçemizde %35’lik bir başarı elde ederek, komik konvoylar yapması, Evet diyenlerin bile memnuniyetsiz kaldığı bir seçimi ortaya çıkarmıştır” dedi. 
 “TOPLUMUN %50’Sİ HAYIR DİYOR”
Geride kalan referandumun şaibeli olduğunu savunun CHP’li Uçar, “Eşit olmayan koşullarda gerçekleştirilen bir referandum olmasına rağmen Türkiye’nin %50’si Evet, %50’sinin Hayır oyu verdiği bir referandum oldu. Bütün çalışmalarımızda ve konuşmalarımızda 'evet çıksa da 'hayır' çıksa da birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağımızı, demokrasimizin ve cumhuriyetimizin sonsuza denk bekçisi olacağımızı vurgulamıştık. Bu bağlamda sandığa gidip iradesini beyan eden bütün vatandaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz. Bütün engellere, karşı çıkmalara, göz altılarına ve bütün koşulların uygun olmamasına karşın demokrasimize sahip çıkıp, hukukun üstünlüğünü ve kanunları göz ardı etmeden soğukkanlı bir şekilde bu süreci tamamladık. Fakat bu referandum bir gerçeği ortaya çıkardı. Toplumun en az yüzde 50'sinin buna 'hayır' demesi, bu anayasa değişikliği ve onun oluşturduğu bütün anayasanın bir anlamda toplumsal uzlaşma belgesi olma niteliğini büyük ölçüde yitirmiş olacaktır. Tüm Türkiye biliyor ki bu seçimin kazananı HAYIR olmuştur. MHP tabanı demokrasiye en iyi şekilde sahip çıkmıştır” ifadelerini kullandı.
"YSK, REFERANDUMU TARTIŞMALI HALE GETİRDİ"
Hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü kavramlarının çok önemli olduğunu açıklamasına ekleyen Başkan Uçar, parlamentoların yaptığı yasalara her vatandaşın, kurumun uymak zorunda olduğunu ifade etti. Yasalara uyulmazsa hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti kavramının büyük ölçüde yara alacağını dile getiren Uçar şöyle konuştu:  "Yüksek Seçim Kurulu, üzülerek ifade etmek istiyorum bu referandumu tartışmalı hale getirdi. Bir seçim yapılırken seçimin ortasında kurallar değişmez. YSK daha seçimlerin ortasındayken üstelik zarflar açıldıktan sonra yasalara aykırı bir şekilde kuralları değiştiriyor. Bunu doğru bulmuyoruz ve asla kabul etmiyoruz. Milletin kararına saygılıyız ama milletin kararına YSK gölge düşürmüştür. YSK, kendi koyduğu ‘Sandık kurulunca verilen biçim ve renkte olmayan, üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü bulunmayan, tamamı yırtılmış olan, üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü dışında herhangi bir mühür, imza, yazı veya herhangi bir işaret bulunan zarflar geçersiz sayılır’ maddesini bile yok saymıştır. Hukuksal açıdan da kamu vicdanı açısından da referandumun meşruiyeti YSK tarafından tartışmalı hale getirilmiştir.
“YSK, SEÇİMİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYAMAMIŞTIR”
YSK, seçimin güvenliğinden sorumluyken, bir referandumu tartışmalı hale getiriyor. Aklın alacağı şey değil. Biz büyük bir milletiz, içeride ve dışarıda güçlü olmak isteriz. Gücümüzü hukuktan, hukukun üstünlüğünden almalıyız. Kurumlar, yasalara uygun hareket etmek zorunda. Yapılan bir yanlış, bir referandumu tartışmalı hale getiriyor. Alınan yasalara aykırı karar, referandumu tartışmalı hale getiriyor. Bunu asla doğru bulmuyoruz ve sonuna kadarda takipçisi olacağız. Ülkemizin geleceği için mücadelemizi sürdüreceğiz. Evet, tercihinde bulunanda hayır tercihinde bulunan vatandaşlarımızla da beraber yaşamaya devam edeceğiz." (bülten)

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA