AKP-MHP İTTİFAKI MERSİN’DE ÇÖKTÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP-MHP İTTİFAKI MERSİN’DE ÇÖKTÜ


 

Mersin’de 2014 yerel ve 2015 genel seçimlerinde Mersin’de toplamda yaklaşık yüzde 60’lık bir oy alan AKP-MHP’nin ittifakı referanduma yansımadı.

SONER AYDIN

Mersin’de ‘Hayır’ oyları yüzde 65’i bulurken AKP-MHP ittifakına rağmen ‘Evet’ oyları yüzde 35’te kaldı. Mersin’de seçime katılım diğer seçimlere oranla yükselirken, ‘Hayır’ oylarının yükselmesi de MHP içindeki tepki oylarının etkili olduğu yorumları yapıldı. 

Başbakan Binali Yıldırım’ın görevlendirmesi ile Mersin’de çalışma yürüten ve kentte çeşitli temaslarda bulunan AKP Mersin Milletvekili ve Kalkın Bakanı Letfi Elvan’ın Mersin’de çıkan sonuç üzerine görevden alınacağı kulislerde dillendirilmeye başlandı. Elvan’ın yeteri kadar çalışmadığı kulislerde dillendirilirken, koltukta kalıp kalmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. 

Öte yandan 15 Temmuz darbesinin ardından kurmayları FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da çıkan sonuç üzerine Mersin’de etkisini kaybettiği, önümüzdeki yerel seçimlerde aday gösterilmeyeceği iddialar arasında yer aldı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA