USULSÜZLÜKLER TEPKİ TOPLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

USULSÜZLÜKLER TEPKİ TOPLADI


 

Türkiye’nin ‘Evet’, Mersin’in ‘Hayır’ dediği anayasa değişikliği referandumunda ülke genelinde olduğu gibi Mersin’de de seçime usulsüzlükler damga vurdu. Sandık başında karşılaşılan usulsüzlük ve engellemeleri sosyal medyadan paylaşan vatandaşlar, duruma isyan etti.

İŞTE MERSİN’DE YAŞANLAR…

Mersin Çiftlikköy Ortaokulu'nda gönüllü müşahitlik yapanlar, polisler tarafından okul dışına çıkarılmak istendi.
Mersin Akdeniz Naciye Filizay Ortaokulu'nda polisler okulu ablukaya aldı. Koridorlarda sınıf girişlerinde bekleyerek, yasakları ihlal etti. 
Yenişehir İlkokulu'nda panolara asılan “Oy Kullan Ve Terk Et” yazıları, CHP’lilerin itirazları üzerine kaldırıldı.
Mersin Şevket Pozcu Anadolu lisesi 1298 nolu sandıkta bir seçmen “Yanlış oy kullandım” diyerek, pusulayı çöpe attı ve yeni bir pusula istedi. 
Mersin'de Şevket Sümer Mahallesi'nde Ahmet Mete İlkokulu'nda polis, HDP'li müşahitleri okul içine almadı. Okul çevresinde olan vatandaşlar da uzaklaştırılmaya çalışıldı. Polislerin uzun namlulu silahlarla oy kullanmaya gelenleri korkuttuğu öne sürüldü. 
Mersin’in Mezitli ilçesindeki Viranşehir 75.Yıl Ortaokulu’nda oy sayımını izlemek isteyen vatandaşların okula girmesine izin verilmedi. 
Mersin’in Yenişehir ilçesinde bulunan Hacı Zarife Çelebi Aygar Anadolu Lisesi’nde bir yurttaş, oyunu kullandıktan sonra sandık kuruluna "Hayır Günler" diye seslendi. Gerçekgündem'de yer alan habere göre, “Hayırlı Günler” diyen yurttaş hakkında tutanak tutuldu.
Mersin’de 23 Nisan İlköğretim Okulu’nda İHD Seçim Gözlem heyeti engellendi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA